Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc si připomene 96 let od vzniku Československa. Lampionovým průvodem i ohňostrojem

Zprávy z regionu

27.10.2014

Autor: mrt

Už zítra, v úterý 28. října si Olomoučané připomenou devadesát šest let od vzniku samostatného československého státu. Oslavy státního svátku se odehrají v centru města a na Žižkově náměstí. Letos poprvé je doprovodí také vědomostní soutěž. Chybět nebude tradiční lampionový průvod a slavnostní ohňostroj.

Program oslav začne na Horním náměstí v 15:30. O hudební kulisu se v centru města postará vystoupení Tradicionálu Olomouc. Letos však v programu dne přibude také novinka. V rámci slavnostního odpoledne na Horním náměstí proběhne vůbec poprvé i vědomostní soutěž pro přítomné s názvem Znáte státní symboly?. “Tématem soutěže bude státní hymna. Netradičním způsobem tak budeme ověřovat znalosti přítomných a zároveň představíme zajímavosti, které se vážou k této nejznámější národní písni,“ popisuje Rostislav Holický z oddělení kultury magistrátu města s tím, že pro účastníky jsou připraveny také drobné ceny. “Soutěž pak vyvrcholí společným zpěvem státní hymny se sólistou Moravského divadla v Olomouci Vladislavem Zápražným u pomníku TGM na Žižkově náměstí,” doplnil Holický.
Právě k pomníku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se vydá v podvečer lampionový průvod. Z Horního náměstí vyjde v 17:30. Slavnostní průvod povede velitel státní vlajky, Vojenská hudba Olomouc a doprovodí jej členové klubu vojenské historie. “Tradiční trasa průvodu za účasti veřejnosti povede z Horního náměstí ulicemi Ostružnickou, Denisovou, přes Náměstí Republiky, třídou 1. máje až k pomníku TGM.
Po položení věnců a uctění památky prvního československého prezidenta bude následovat v 18:30 hodin slavnostní ohňostroj, který oslavy státního svátku v Olomouci zakončí,” popsala mluvčí radnice Radka Štědrá.

mrt

Reklama

KOSMAS

Katalog firem » Obchod » Knihkupectví

Krásná literatura, pro děti a mládež, audioknihy - mluvené slovo na cd, historie, naučná cestování, mapy, filozofie a náboženství, zdraví a životní styl, dítě a rodina, domov a zahrada, ...