Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučanka Šimková patří mezi nejlepší orientační běžce na lyžích, potvrdila anketa

Sport

6.12.2012

Autor: amb

Na slavnostním večeru v Pardubicích byly vyhlášeny výsledky ankety odborníků o nejlepší české závodníky v orientačním běhu za rok 2012. V kategorii lyžařského orientačního běhu se mezi tři nejlepší dostali Johanka Šimková z SK UP Olomouc a Petr Horvát z SK Severka Šumperk.

Experti u Šimkové ocenili především výborné umístění na mistrovství světa juniorů, které se letos konalo v ukrajinském městě Sumy. Družstvo Šimková, Neumannová a Hančová zde překvapivě vybojovalo čtvrté místo v závodě štafet těsně za favorizovanými týmy Švédska, Norska a Finska. Úspěchem Šimkové bylo i stříbro na mistrovství republiky na krátké trati. Olomoucká reprezentantka byla vyhlášena mezi nejlepšími závodníky lyžařského orientačního běhu u nás už potřetí za sebou.
Petr Horvát se v letošním roce může pyšnit titulem mistra republiky na klasice a druhým místem na domácím šampionátu na krátké trati.
Olomoucký kraj byl zastoupen i při ocenění nejlepších závodníků v orientačním běhu. Marek Minář ze šumperského oddílu Magnus Orienteering byl vyhlášen jako nejlepší dorostenec ČR. Tohoto ocenění dosáhl především ziskem titulu mistra Evropy na klasické trati. Ve Francii na trati dlouhé 7,6 kilometru našel všech 22 kontrol v nejrychlejším čase a porazil tak všech 95 soupeřů z 28 zemí.
Tyto úspěchy jsou výsledkem nejen talentu a tréninku mladých závodníků, ale i práce s talentovanou mládeží v Olomouckém kraji. Šimková i Minář jsou členy Centra individuálních sportů kraje Olomouc, jehož iniciátorem a realizátorem je krajské sdružení ČSTV a finančně na ně přispívá právě Olomoucký kraj.

amb

Reklama

1. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Kobylí, Krist, Mečl, Michlovský, Mikrosvín, ...