Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Muzejní noc se blíží. Vyzkoušejte si práci rozhlasového moderátora nebo si prohlédněte noční oblohu

Kultura

13.5.2015

Autor: barsi

Už tento pátek budete mít možnost prohlédnout si v průběhu večera čtyři desítky muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. A připraven je opravdu různorodý program, kromě klasických výstav si budete moci vyzkoušet například práci rozhlasového moderátora, pozorovat noční oblohu nebo navštívit některý z olomouckých fortů.

Olomoucká Muzejní noc začne v šest hodin večer a potrvá až do půlnoci. Budete mít tedy celých šest hodin na to, abyste navštívili více než čtyřicet zapojených institucí. "Vloni se zapojilo téměř třicet kulturních institucí a tisíce návštěvníků proudily městem až do pozdních nočních hodin. Bylo to skvělé," vzpomněl Schubert, který doufá, že minimálně stejný zájem o bezplatnou prohlídku a doprovodný program budou lidé mít i v letošním roce. "Letos je přihlášených muzeí, galerií a dalších kulturních stánků ještě o deset více. Jsou mezi nimi samozřejmě Muzeum umění a Vlastivědné muzeum, ale nechybějí ani například nedávno otevřená Pevnost poznání, Knihovna města Olomouce, Umělecké centrum Univerzity Palackého, kino Metropol nebo forty v Křelově, Radíkově, a nově také Lazecký nebo na Nové Ulici a řada dalších," shrnul Schubert.

Na všech místech si v pátek 15. května od 18 do 24 hodin návštěvníci mohou prohlédnout aktuální expozice a vybrat si i z bohatého doprovodného programu. "Za velmi dobré považuji to, že se podařilo dohodnout speciální autobusovou linku," doplnil Radim Schubert. "Je obtížné z tak velkého množství akcí vybrat jednu konkrétní, všechny si zaslouží pozornost. Velmi zajímavé mi připadá třeba zapojení Českého rozhlasu Olomouc s možností vyzkoušet si práci rozhlasového moderátora," komentoval program muzejní noci náměstek olomouckého primátora Pavel Urbášek. Výraznou letošní novinkou je Pevnost poznání, kde bude zdarma otevřena expozice Věda v pevnosti. "A pokud vydrží dobré počasí, díky špičkovým astronomickým dalekohledům pronikneme noční oblohou až ke hvězdám," dodává Martina Vysloužilová z Pevnosti poznání.

Díky podpoře ze strany města Olomouc zájemcům zjednoduší cestování speciální "muzejní" autobusová linka. "Autobus pojede od Hlavního nádraží až do Radíkova a zpět přes centrum do Křelova a Horky nad Moravou,“ přiblížil vedoucí oddělení kultury – Podrobný jízdní řád najdou všichni zájemci na stránkách www.olomouckamuzejninoc.cz. Majitelům chytrých telefonů navíc město nabízí volně ke stažení aplikaci, která obsahuje všechny potřebné informace.Orientaci v bohatém programu pak usnadní aplikace pro chytré telefony, kde budete moci přehledně najít, kam jít a odkud a kdy vám jeden nejbližší autobus.

Seznam všech zapojených institucí včetně doprovodného programu naleznete zde.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip