Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké památky po roce opět rozkvetou

Zprávy z regionu

19.10.2016

Autor: bam

Stará a tajemná architektura snoubená s květinovou krásou a svěžestí, to je projekt Rozkvetlé památky, který již počtvrté doprovodí tradiční sezonní výstavu a veletrh. Během podzimní Flory tak budou mít návštěvníci možnost v pěti vybraných kostelech obdivovat nejen tajuplnou atmosféru, ale také čerstvou květinovou výzdobu. Zatímco podzimní Flora potrvá od čtvrtka do neděle, památky by měly zůstat rozkvetlé zhruba o týden déle.

Foto: Jan Procházka

Krásná květinová aranžmá budou k vidění od 20. října v olomouckých kostelech sv. Mořice, sv. Michala, Panny Marie Sněžné, v kapli sv. Jana Sarkandra a vůbec poprvé letos rozkvete i katedrála sv. Václava. "Podzimní etapa Flory sice končí 23. října, květinová výzdoba v památkách však vydrží déle. Naší snahou je, aby alespoň některé z instalací byly k vidění až do Dušiček," uvedl garant projektu Rozkvetlé památky Ondřej Gibala. 

O květinová aranžmá se postará stejně jako vloni pět různých týmů floristů s mezinárodním zastoupením. "V chrámu sv. Michala to bude tým Slovenskej asociacie kvetinárov a floristov a tým Střední zahradnické školy Litomyšl, u sv. Mořice tým floristů Mendelovy univerzity v Brně a studenti Střední školy zemědělské a zahradnické Olomouc. Kostela Panny Marie Sněžné se ujme Klára Franc Vavříková ze společnosti Henri Design s.r.o., Sázava a tým Střední zahradnické školy Ostrava. Kapli sv. Jana Sarkandra nazdobí Augustin Kotil Květinového ateliéru Agustin Třeboň a tým domácích floristů z Výstaviště Flora Olomouc. Novinkou a velkou výzvou letošního ročníku je katedrála sv. Václava, kterou bude zdobit Pavlína Švecová a tým floristů Českého zahrádkářského svazu," vyjmenoval Gibala, podle nějž premiéra květinové výzdoby v monumentálním svatováclavském dómu bude jednoznačně největší atrakcí letošního ročníku stále populárnější akce.

bam

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip