Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Finále nebude. Olomoucké volejbalistky vypadly v Českém poháru s Olympem

Sport

29.1.2015

Autor: Adam Fritscher

Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc si finále letošního ročníku Českého poháru nezahrají. Po prohře 1:3 z prvního semifinále v hlavním městě podlehly stejným poměrem pražskému Olympu i v domácí odvetě. Přemožitel Hanaček se o pohárovou trofej střetne 25. února v Plzni s Prostějovem.

Vysokoškolačky potřebovaly k postupu doma Olymp porazit nejlépe 3:0, nebo alespoň 3:1 a pak ještě zvládnout dodatečný zlatý set. Tyto plány se však začaly bortit už v úvodním dějství, v němž univerzita rychle prohrávala 0:4 a 3:9. Místo aby domácí tým nástup soupeře zachytil, jeho ztráta nadále narůstala a zastavila se až na konečném skóre 12:25. Špatný začátek však Olomoučanky nevaroval; také ve druhém dějství to bylo hned 0:4 a domácí trenér Teplý bral opět za stejného stavu svůj první oddechový čas. Tentokrát sice hanácké družstvo rychle srovnalo na 4:4, jenže po dalších výměnách to bylo rázem 11:18. Pak sice vysokoškolačky začaly stahovat a dostaly se až na dostřel dvou bodů (20:22), od té chvíle už ale neuhrály ani bod. Olymp ziskem druhé sady mohl začít slavit svůj postup do finále.
Do třetí části zápasu už oba protivníci obměnili sestavy a hrálo se v podstatě již jen o čest. Univerzita Palackému proti střídajícím hráčkám pražského týmu převzala na chvíli otěže, prakticky po celý třetí set vedla a po výhře 25:21 snížila. Jenže ve čtvrtém dějství se Olomoučanky vrátily svým výkonem do starých kolejí, náhradnice Olympu se rychle otřepaly, od stavu 10:12 začaly navyšovat svůj náskok a výsledkem byla další jasně vyhraná sada, tentokrát o deset bodů, a celkové vítězství Olympu 3:1.
"Na naší straně panuje velká spokojenost, protože jsme zde dokázali zvítězit 3:1 a postoupili do finále poháru, což byl náš cíl. První pražský zápas byl přitom velmi vyrovnaný, takže jsme čekali urputnou bitvu i v odvetě. V úvodních dvou setech jsme ale hráli velmi dobře a koncentrovaně bod po bodu. Pak jsme polevili a třetí set z naší strany nestál za nic. Dokázali jsme však zápas dovést do vítězného konce, takže spokojenost hlavně s tím a s postupem," shrnul průběh duelu trenér Olympu Stanislav Mitáč.
"Olymp hrál výborně na servisu a výborně blokoval, zatímco my jsme hráli velmi naivně. Hlavně v úvodu tam z naší strany nebylo žádné nasazení, dostali jsme se pod tlak a po prohraném prvním setu jsme navíc začali špatně i ten druhý. Tlak jsme neustáli a pak už jsme nebyli důstojným soupeřem. To co jsme tu předvedli, určitě nebylo volejbalem, kterým bychom měli postoupit do finále Českého poháru. Takhle se o pohárové finále nehraje, s přístupem hráček možná až na dvě jsem nespokojen," nebral si servítky kouč vysokoškolaček Jiří Teplý.
Nejbližší zápas čeká olomoucké volejbalistky už tuto sobotu, kdy v úvodním kole nadstavbové části extraligy přivítají v horší výkonnostní skupině poslední celek tabulky SG Brno. Hrát se začne ve sportovní hale Univerzity Palackého v tradičním čase od 17 hodin.

SK UP Olomouc1:3PVK Olymp Praha
(-12, -20, 21, -15)
Rozhodčí:Hudík, Štrumlová
Čas:98
Diváků:200
Sestava SK UP Olomouc:Tomášeková, Tinklová, Schandlová, Holásková, Kingová, Kojdová
Libero:Hronová
Střídání:Rutarová, Dedíková, Polášková, Košická, Šenková
Sestava PVK Olymp Praha:Kurková, Hodanová, Trnková, Nová, Mlejnková, Mudrová
Libero:Dostálová
Střídání:Šimáňová, Kopecká, Jančaříková, Škrampalová

Adam Fritscher

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip