Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké volejbalistky v poháru CEV končí, v Belgii prohrály 1:3

Sport

26.11.2014

Autor: Adam Fritscher

Pouhé jedno kolo odehrály volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc v letošním ročníku evropského poháru CEV Cup. V odvetném utkání prvního soutěžního kola prohrály vysokoškolačky v belgickém Zoerselu s domácím celkem Gea Happel Amigos 1:3 a nic jim tedy nebylo platné ani pětisetové vítězství z úvodního duelu v Olomouci.

Ve zcela zaplněné a bouřlivě fandící hale v malém městečku Zoersel v aglomeraci Antverp začali lépe domácí, kteří v úvodu prvního setu rychle vedli 3:0 a 7:3. Olomoučanky se pak ale v pro ně neznámé hale rychle zorientovaly a při podání Rutarové otočily na 7:10. Ze zahajovací sady se pak stala vyrovnaná bitva, na jejímž konci se univerzitě podařilo za stavu 22:22 uhrát dva body v řadě a vypracovat si dva setboly. Ten druhý proměněný pak znamenal vedení Hanaček 1:0.

Druhé dějství začalo bodovým náporem Olomouce (2:5), pokračovalo obratem Belgičanek (9:5) a poté už jen marnou snahou vysokoškolaček o zvrat. A když Zoersel odskočil z 15:11 na 19:11, bylo o vítězi setu prakticky rozhodnuto - nakonec 25:19 a 1:1. A aby toho nebylo málo, začátek třetího dějství se odehrával prakticky ve zcela stejném duchu: z nadějného olomouckého úvodu (0:4) to bylo rázem 8:5 a následovalo další dlouhé dotahování ztráty. To se povedlo až po druhém technickém time outu (17:17), aby však hned vzápětí přišla pětibodová šňůra domácího celku, z níž už se Univerzita Palackého nevzpamatovala; v samotné koncovce sice ještě odvrátila tři setboly, porážce 22:25 ale nezabránila.

Stav 2:1 už byl pro Olomoučanky kritický, protože nyní musely bezpodmínečně uspět, aby udržely naději na postup. Tentokrát to však byly Belgičanky, které šly do rychlého vedení 4:1 a české pohárové zástupkyně marně hledaly sílu k obratu. Za stavu 17:8 začala bouřící hala cítit blízkost postupu. Ten už byl při vedení Zoerselu 24:17 na spadnutí, jenže hosté ještě jednou zvedli hlavu, při podání Košické odvrátili sedm mečbolů a následně ještě další dva. Desátou výhodou už však tým Amigos nepohrdl a po výsledku 28:26 a 3:1 se mohl vrhnout do divokých oslav, zatímco hanácká výprava opouštěla Vlámsko se smutkem. "Byl to vypjatý zápas s úžasnou atmosférou, které náš tým bohužel podlehl. Podali jsme tak padesátiprocentní výkon oproti tomu, kterého jsme za normálních okolností schopni," hodnotil stručně utkání trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

Z poháru CEV tak Olomoučanky nyní padají do významově nižšího Challenge Cupu, v jehož třetím kole na ně v prosincovém dvojutkání čeká silný turecký tým Bursa BBSK. V nejbližším soutěžním duelu se však vysokoškolačky představí ve čtvrtek 4. prosince od 17 hodin v odvetě čtvrtfinále Českého poháru na palubovce Šternberka, kde budou hájit výsledek 3:0 z domácího zápasu.

Adam Fritscher

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip