Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouckého běhu MAMINY RUN se zúčastnilo přes třicet maminek, většina i se svými dětmi

Zprávy z regionu

23.3.2015

Autor: barsi

Nikdy nekončící štafeta maminek Českou republikou MAMINY RUN odstartovala po zimní regeneraci symbolicky na první jarní den a to 21. března v Olomouci ve Smetanových sadech. Možná i díky krásnému slunečnému počasí se na startu sešlo 34 maminek.

O tom, že i maminky mají čas na pohyb, jsme se mohli přesvědčit v sobotu dopoledne ve Smetanových sadech. Počasí vyšlo nádherně. Na startu se sešlo třicet čtyři maminek. "Tyto ženy svou účastí podpořily myšlenku projektu, že zdravá a aktivní maminka je dobrým vzorem svým dětem," popsala hlavní organizátorka Jana Kastnerová. Olomoucké maminky přišel povzbudit také samotný primátor města Olomouc Antonín Staněk, který štafetu odstartoval o půl desáté u altánku. Trasu pět kilometrů rozkvetlým areálem výstaviště Flóra absolvovala spolu s maminkami spousta dětí v kočárcích a ti starší si část trasy zaběhli s maminkami.Před závodem bylo možné zapůjčit si sportovní kočárek od firmy Benecykl a po něm si doplnit cukry od firmy Freshnack. Na každou maminku čekal v cíli malý dáreček, který si pro něj připravila patronka běhu Lenka Fasnerová.

"Maminy Run je nabitý pozitivními emocemi a radostí z běhu. Neměříme čas, běžíme spolu symbolických 5 kilometrů, které může svým tempem zvládnout každá maminka. Běháme s kočárky i bez, s kondičkou maratonskou, ale i začátečnickou. Ta úžasná rodinná atmosféra a pohodová akce se líbí a komunita aktivních vysmátých žen roste. Přibývají i další města a firmy, které chtějí běžet s námi a to je moc dobrá zpráva,: popsala Kastnerová.

MAMINY RUN odstartoval na konci května 2014 na Kladně v rámci festivalu zdravého životního stylu MAMINY CUP. Od té doby štafeta proběhla již desítkami měst a obcí. Štafetový kolík putuje každých 14 dní do jiného koutu republiky a převzala jej města jako Praha, Brno, Hradec Králové, ale třeba i obec Křenice. Projekt podporují i slavné maminky, mezi nimiž například olympionička Kateřina Emmons, Hanka Kynychová nebo Alena Antalová. Každý běh je unikátní, protože ho pořádá místní maminka/patronka, která spolu s místními firmami a městem dává dohromady trasu a doprovodný program štafety. Proto i když se zúčastníte více štafet, pokaždé zažijete něco jiného.

barsi

Reklama

OpenWine - Showroom

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

V OpenWine jsme specialisté na Jižní Ameriku! Přes 150 druhů jedinečných lahvových vín z Chile, Argentiny a Uruguaye a nově také Itálie, Španělska a Jihoafrické republiky, které nekoupíte ...