Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouckou radnici rozezní večerní koncerty

Kultura

27.7.2015

Autor: bam

Renesanční lodžie v historické radnici ožije během srpna večerními koncerty. Diváci se mohou těšit například na koncerty trubačů nebo smyčcového kvarteta. Náměstí se rozehraje každou sobotu ve večerních hodinách.

Olomoucké Horní náměstí je raritou města a jeho prostředí je samo o sobě jedinečné. „Večerní koncerty v kombinaci s tímto okouzlujícím prostředím si nepochybně najdou množství příznivců a stanou se příjemným kulturním zpestřením srpnových sobotních večerů v centru města,“ uvedl olomoucký primátor Antonín Staněk. Koncerty se budou konat každou srpnovou sobotu ve večerních hodinách od devíti do desíti. 

S hudebními koncerty na radnici mají Olomoučané již zkušenosti. Noční muzicírování pod renesanční lodžií začalo v roce 2000 v rámci akce Olomoucké benefice a od roku 2001 se konalo jako samostatná akce. Poslední vystoupení se na renesanční lodžii uskutečnily v roce 2009. Za celou dobu konání na nich vystoupilo přes padesát komorních souborů a koncertní vystoupení tehdy poslouchaly stovky lidí.

"Podle ohlasů se posluchačům nejvíce zamlouvala právě jedinečná atmosféra, tvořená hudbou a prostředím Horního náměstí s historickou radnicí," připomněl atmosféru muzicírování primátor.

Program

1. 8. | Olomoučtí Trubači – žesťový kvintet

8. 8. | Color Brass žesťový kvintet složený ze členů Posádkové hudby Olomouc. Soubor zahraje skladby světoznámých kapel jako jsou Abba, Beatles, Queen v moderních aranžmá Karla Matyáše.

15. 8. | Olomoučtí Trubači – poloprofesionální žesťový kvintet, členové jsou i studenti a absolventi olomoucké evangelické konzervatoře, hrající jak klasickou a barokní hudbu, tak skladby současných známých i méně známých autorů. Během večera to budou skladby autorů Pavel Josef Vejvanovský, Valerius Otto, Jiří Ignác Linek, Pavel Staněk a David Lukáš.

22. 8. | Ceremony String Quartet – olomoucký profesionální smyčcový kvartet složený ze členů Moravské filharmonie Olomouc. Soubor představí nejen známá díla od Johanna Sebastiana Bacha a skladby Johanna Strausse, ale také populární filmové melodie. Večer zakončí rockové balady v úpravě pro smyčce.

29. 8. | Trio Aperto je dechové trio, složené z profesionálních hráčů. Vedle hudby žijících českých autorů, jako jsou Jiří Teml, František Xaver Thuri a Aleš Pavlorek, na jejichž tvorbu se soubor specializuje, zazní v programu skladby předních francouzských skladatelů. Jsou to Darius Milhaud a Joseph Canteloube.

bam

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941