Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucký Erik Hrňa a třinecký David Nosek hodnotili vzájemný zápas

Rozhovory

25.10.2014

Autor: Radek Heloňa

Šlágr 15. kola Tipsport extraligy, alespoň z pohledu Hanáků a Třinečanů, se hrál v olomoucké plecharéně. Kohouti dvakrát vedli nad lídrem soutěže, který ale ukázal svoji sílu a dokázal vyrovnat na 4:4 44 vteřin před koncem. Bod navíc ale získala Mora. Ve druhé minutě ho zařídil nejlepší střelec extraligy Erik Hrňa, který v HCO hostuje právě z Třince. V obraně Třince jej strážil David Nosek, pro změnu rodák z Olomouc v dresu Ocelářů. Přinášíme vám rozhovor s oběma hráči.

Eriku, dvakrát jste vedli, o tři body přišli v závěru, ale dva jste získali v prodloužení. Byl to trochu divoký duel. Vy jste do Olomouce přišel z Třince jako přebytečný hráč. Jaké to je, dát mu dva góly a rozhodnotu v prodloužení?
Je to super, každý hráč by takové situace chtěl zažít. Asi mě teď nyní v Třinci moc rádi mít nebudou (smích). V Třinci jsem jim dal jeden, dnes dva. Utkání bylo nahoru dolů, škoda, že jsme to neudrželi, ale i tak jsou pro nás dva body proti vedoucímu týmu zlaté.

Třinec před prodloužením střídal brankáře. Proč šel Hrubec místo Hamerlíka?
Asi nepočítali, že by se rozhodlo v prodloužení, i když tam je to vždy vabank. Asi chtěli Šimona rozehřát před nájezdy, protože on je v nich možná trochu lepší než Peter, ale přišel do branky, ani si nesáhl na puk a měl tam gól.

Dnes jste dali čtyři branky v přesilovkách, čím to, že vám to v nich tak šlo?
Věnovali jsme se jim na trénincích, ale moc nám to v nich nešlo, ale říkali jsme si, že to musíme pořád pálit na branku a doufat, že to tam propadne nebo to ztečujeme.

Jaký to byl pro vás zápas, když jste kmenovým hráčem Ocelářů?
Jako každý jiný, i když jsem jejich hráč. Možná to bylo trošku vyhecovanější, protože s klukama jsem v kontaktu.Spíš šlo ale o to, že jsme hráli s prvním týmem a dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát.

Momentálně jste nejlepší střelec extraligy. Čekal jste to před sezónou?
Ne, to určitě ne, nevím, jak hráli ostatní. Nepřeskočí? Tak snad tam zůstanu co nejdéle.

Vy jste se dost zlobili na sudí po vyrovnání Třince v závěru. O to tam šlo?
Já jsem nejdříve myslel, že tam byli jejich hráči v brankovišti, ale pořádně jsem to neviděl, prý tam byla přihrávka rukou, že tam byl souboj a jejich hráč tam byl dřív a rozhodčí to nepískli, ale nevím, neviděl jsem to přesně.

David Nosek: "Z pohledu průběhu utkání je pro nás bod dobrý"


Oceláři během utkání prokazovali, že nejsou ve vedení náhodou. Na bouřlivou atmosféru byli připraveni, trochu je zřejmě zaskočili olomoucké přesilovky. Mora dala čtyři branky. Olomoucký rodák v dresu Ocelářů David Nosek litoval po utkání ztraceného bodu, ale cenil si toho, že jeho tým dokázal dvakrát stáhnout dvoubrankový náskok Olomouce.

Davide, dvakrát jste v utkání prohrávali o dvě branky, vždy jste srovnali a prohráli jste v prodloužení. Jak se hodnotí takový zápas?
Myslím, že vzhledem k průběhu je pro nás dobrý. V první třetině nám dala Olomouc dva góly v přesilovce. V té první nás pěkně rozebrali, ve druhé to bylo spíše se štěstím. Nám se podařilo vyrovnat také v přesilovkách. Pak nám bohužel zase o dva góly odskočili. Pro nás je hodně pozitivní, že jsme to dokázali základní hrací doby srovnat. Chtěli jsme i bod navíc, bohužel tam byla zase přesilovka a domácí to trefili, nepodařilo se nám to ubránit.

Vy jste do Olomouce asi nejeli s tím, že to tady bude lehké, nebo ano?
Podcenění absolutně nehrozilo. Mora tady ztratila jen pár bodů, prohráli snad jen s Boleslaví. Takže jsme se velmi pečlivě chystali na začátek zápasu, aby nám neutekl. To se nám povedlo, nepustili jsme je do ničeho, bohužel jsme ale neubránili přesilovky. Na úvod jsme byli připravení dobře.

Chyběl vám elitní "snajpr" Martin Adamský, scházel hodně?
Tady je hodně kluků, kteří se ho pokouší nahradit. Vždy je někdo zraněný, my máme hodně široký kádr, takže na výsledek to určitě vliv nemělo.

Vy jste se v Olomouci naučil hrát hokej. Jak je to dlouho, kdy jste tu hrál naposled? To už se asi těžko spočítat, co?
(Smích) ano, bylo to po velmi dlouhé době, bylo to hodně zvláštní, tak jsem se na zápas hodně těšil, škoda, že to nebylo za tři body.

V olomoucké kabině vypisovali třinečtí odchovanci svačinku za body, proběhlo by to i ve vaší kabině, kdybyste vyhráli?
Ano, je to nepsané pravidlo, že když se hraje na ledě klubu, ze kterého hráči pocházejí, tak něco pro kabinu vymyslí, takže by to určitě bylo, kdyby se vyhrálo...

Byl se na zápas podívat někdo z rodiny?
Ano, byli, po zápase si půjdeme popovídat.

Jak jste letos v Třinci spokojen herně?
Je to výborné, máme velmi silný tým, je tam velká konkurence, ale ta je potřeba.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz