Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucký klub BowLand sbíral úspěchy  a má medailistu z mistrovství Evropy

Sport

20.9.2012

Autor: roc

Vynikající sezonu má za sebou bowlingový klub BC BowLand Olomouc, který působí při olomoucké Bowling Academy. Podařilo se mu v ní navázat na výsledky z předchozího roku a opět se stal nejúspěšnějším tuzemským klubem, když se jeho hráčům dařilo v soutěžích jednotlivců i týmů. Největším úspěchem byl bronz Marka Taply z mistrovství Evropy juniorů.

Marek Talpa na juniorském evropském šampionátu vybojoval bronzovou medaili v soutěži jednotlivců a získal vůbec první cenný kov pro Českou republiku v juniorské kategorii a druhou českou medaili z mistrovství Evropy vůbec. Talpa navíc v uplynulé sezoně skončil na třetím místě v celoroční turnajové sérii Prestige.
O další olomoucké úspěchy se postaraly mladé nadějné hráčky Alexandra Doleželová a Kateřina Hejdučková mladší. Doleželová se stala juniorskou mistryní republiky do patnácti let a Hejdučková skončila na třetím místě.
Hráčům BowLandu Olomouc se dařilo i na mistrovství republiky jednotlivců, z nějž si přivezli celkem tři medaile. Tou nejcennější je bronz Jana Spáčila v kategorii Master. Další dvě medaile získaly olomoucké hráčky ve vedlejších kategoriích. Doleželová potvrdila letošní skvělou formu a vybojovala bronzovou medaili v kategorii Amatér a další bronz ukořistila Eleni Skopelidou v kategorii Standard.
Nejvýrazněji svou dominanci předvedli Olomoučané na mistrovství republiky dvojic, které se konalo na jejich domácím bowlingovém centru. Mužské dvojice BowLandu Olomouc obsadily všechny tři nejvyšší příčky. Na první příčce se umístila dvojice Jan Spáčil a Pavel Vinklárek, druhou pozici obsadili hráči z Bowling Academy David Vítek a Marek Talpa a třetí místo vybojovala dvojice Matěj Foťko a Aleš Hubáček. Dařilo se ovšem i v dalších kategoriích. Veronika Nováková se stala mistryní republiky v kategorii mixů, kde se podařilo uspět ještě dvojici Jan Spáčil a Soňa Spáčilová, která skončila třetí. Dvojice Blanka Hanusíková a Hana Danušová získala bronzové medaile v ženské kategorii.

Největší chloubou olomouckého klubu zůstaly extraligové soutěže, v nichž BowLand obhájil tituly mezi muži i ženami. Malá rošáda proběhla v mužské extralize, v níž si juniorské družstvo Bowling Academy prohodilo místo s loňským mistrem, týmem BowLand Olomouc. Družstvo Bowling Academy se ve složení Matěj Foťko, Marek Talpa, David Vítek a Jan Čepelák stalo nejmladším týmem, který kdy tuto soutěž vyhrál. Loňský mistr letos zůstal kousek pod vrcholem a skončil třetí. Ženský celek pak suverénně obhájil titul z loňského roku a hráčky Veronika Nováková, Blanka Hanusíková, Dana Hanušová a Soňa Spáčilová si připsaly druhý titul v řadě.
V extraligových soutěžích si Olomoučtí připsali nejen týmové úspěchy, ale i velmi ceněné výsledky jednotlivců. Marek Talpa a Blanka Hanusíková se stali v uplynulé sezoně nejlepšími hráči mužské a ženské extraligy, když oba dva měli ze všech hráčů nejvyšší průměry a pro svůj tým získali nejvíce bodů.
Posledním úspěchem bylo vítězství týmu BowLand Olomouc B v obnoveném Ligovém poháru. Družstvo ve složení Jan Juřena, Bohumil Deák a Aleš Hubáček překvapilo všechny extraligové celky a získalo pro olomoucký klub další velmi ceněnou trofej.

roc

Reklama

U Berňáku

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Vítejte v restauraci U berňáku, místu, které je synonymem dobré nálady. Nejsme restaurací, kde se musí šeptat. Milujeme jídlo, pivo a víno, milujeme hudbu, rádi se smějeme. O toto všechno se...