Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vrchol plesové sezony za námi: Olomoucký ples nabídl retro atmosféru a songy, na kterých jsme vyrůstali

Zprávy z regionu

22.2.2015

Autor: Barbora Sísová

Songy, na kterých jsme vyrůstali – tak zněl podtitul Omega Olomouckého plesu, který si hosté mohli vychutnat v pátek večer v prostorech NH Hotelu. Přítomné páry v noblesních róbách se tak díky účinkujícím hostům, mezi nimiž nechyběla například Ilona Csáková, Miro Žbirka či zpěvák Haddaway, mohli přenést o několik let zpět a zavzpomínat si na dobu svého dětství či dospívání. A vzpomínalo se také prostřednictvím jídla. Součástí velkolepého rautu byl i retro koutek, připomínající takové laskominy jako ruská vejce, kuřecí plátek s broskví či žvýkačky Pedro.

V pátek večer prostory NH Hotelu zaplnilo přes osm set lidí. O lístky byl u partnerů akce takový zájem, že se nedostaly ani do běžného prodeje. "Uvažujeme, že příští rok by mohl být ples dvoudenní. Lidé nám neustále volali, že by si chtěli koupit lístky, ale my měli beznadějně vyprodáno. Je nám to líto, že se vstupenky nedostaly do volného prodeje a přemýšlíme, jak to příští rok napravit," uvedl David Foretník, ředitel Rádia Haná, které ples spolupořádalo. "Zatím jsem byla na všech třech ročnících, líbí se mi, že kromě plesových tanečních písních se tu prostřídají i vystoupení slavných zpěváků či kapel, dnes se těším hlavně na Ilonu Csákovou, kterou jsem v dětství naprosto zbožňovala," popsala návštěvnice Zuzana, která přijela s manželem z Prostějova.

Společenským večerem provázel Pavel Cejnar, známý jako moderátor pořadu o bydlení Jak se staví sen nebo z vln radia Evropa 2. Na pódiu se v průběhu večera prostřídali New street Band, Ilona Csáková či Miro Žbirka, v restauraci Sal de mar řádila kapela Reflexy. Hlavní hvězdou večera se stal trinidadský zpěvák Alexander Nestor Haddaway, který je znám především díky hitu What is love z roku 1993. Sympatickému, dobře naladěnému zpěvákovi se mezi českými ženami líbilo natolik, že se mu z pódia vůbec nechtělo odejít a zaujal také přítomné publikum. "Vůbec bych neřekla, že je mu čerstvých padesát let, je neuvěřitelně nabitý energií, kterou dokáže předat dál. Jeho písničky hrávali na diskotékách, když jsem byla na střední, tenkrát bych dala nevím co, abych jej mohla potkat naživo. A stalo se, jen jsem si musela počkat přes dvacet let," směje se Aneta, která se chlubí několika selfie s tímto zpěvákem.

Hosté se mohli v průběhu večera zúčastnit také taneční výuky salsy nebo latino tanců, nechat se vyfotit ve fotokoutku nebo si pochutnat na skvělém rautu, který připravil tým šéfkuchaře NH Hotelu Petra Zučka. Ochutnat jste mohli takové delikatesy, jako například carpacio z chobotnice, hovězí líčka na víně nebo jehněčí špízy s mátovým jogurtem. Připraven byl i speciální retro koutek, kde si hosté mohli zavzpomínat na nabídku restaurací v devadesátých letech. Zde nechybělo vejce v aspiku, kuřecí prso s broskví, vídeňská roštěná či věnečky a punčové řezy.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Fakulta tělesná kultury UP Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Vysoké školy

Fakulta tělesné kultury nabízí zájemcům osm bakalářských studijních oborů a programů, osm oborů a programů v magisterském studiu a jeden doktorský studijní obor. Všechna studia na FTK UP ...