Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucký půlmaraton způsobí dopravní komplikace. Podívejte se, kde neprojedete a nezaparkujete

Zprávy z regionu

17.6.2015

Autor: Barbora Sísová

Už tuto sobotu zaplaví olomoucké ulice tisíce běžců, mezi nimiž nebudou chybět nejlepší světoví atleti.  Nestihli jste se včas zaregistrovat nebo si na půlmaraton zatím netroufáte, ale chtěli byste jít obkoukat taktiku do příštího roku nebo pouze povzbudit své známé? Pak se podívejte, kudy trasa povede tentokrát. Kromě sportovních zážitků jsou se dnem závodu spojeny také drobné nepříjemnosti v podobě dopravních omezení. Kde nebudete moci parkovat a kdy budete na mhd čekat zbytečně?

Letos se poběží stejně jako loni především historickým centrem města a přilehlými parky, úplně se vypouští Velkomoravská ulice, jejíž uzavření komplikovalo dopravu nejen ve městě, ale také lidem, kteří mířili mimo Olomouc. "Pro nás je důležitá propustnost trati, jako ideální řešení se ukázala jednokolová trať, kde nedochází k tomu, že se rychlejší běžci dobíhají s těmi pomalejšími. Stejně jako loni i letos je trať posunuta do severní části města a úplně se tak vyhýbá Velkomoravské ulici," popsala tisková mluvčí závodu Dagmar Pecková. Mapu závodu si můžete podrobně prohlédnout zde.

Závod se stejně jako každý rok dotkne také obyvatelů města, především co se týče parkování jejich aut. "Předem se omlouváme za dopravní komplikace spojené s konáním Mattoni 1/2Maratonu Olomouc. Všechna omezení jsou jen na nezbytně dlouhou dobu, dopravu bude koordinovat policie a na vybraných uzlech v centru města dispečeři dopravního podniku," říká ředitel závodu Václav Skřivánek. Občané, kteří bydlí v blízkosti trati závodu, už dostali informace o tom, které silnice budou uzavřeny a kde se nebude moci parkovat. "V sobotu 20. června platí po celý den zastavení na celé trase závodu. Prosíme proto občany, aby si přeparkovali svá auta s dostatečným předstihem a předešli tak zbytečným komplikacím spojených s odtahem. Úplné uzavírky ulic budou zpravidla platit až v odpoledních hodinách, týkají se například Masarykovy třídy, třídy Kosmonautů nebo ulice Palackého," popsala Pecková jen malý nástin toho, kde se autem po dobu konání závodu nedostanete. Všem divákům a účastníkům se doporučuje raději nechat auto doma, případně zaparkovat v Šantovce. Veškeré infromace o dopravních omezeních najdete zde.

Lidé, kteří se budou pohybovat městskou hromadnou dopravou, by si také měli raději zjistit, zda se v době konání závodu dostanou na potřebné místo. "Zhruba do půl sedmé bude zachován provoz všech pravidelných linek MHD ve svých trasách a podle platných jízdních řádů. Po uvedeném času dojde na vybraných linkách k předčasnému ukončení provozu nebo ke změně trasy. Zároveň budou zavedeny linky náhradní dopravy," popsala Pecková. Informace o výlukách budou rovněž vyvěšeny na zastávkách MHD nebo na webu Dopravního podniku.

Pokud byste měli nějaké pochybnosti, bude ve čtvrtek a pátek od 9:00 do 17:00 a v den závodu od 12:00 do 23:00 hodin k dispozici bezplatná dopravně-informační telefonní linka 800 165 102, kde se můžete zeptat na cokoliv, co vás ohledně dopravy v průběhu půlmaratonu zajímá. 

Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz

Barbora Sísová
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip