Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí kajakáři Slovák s Hálou mají bronz z MS družstev

Sport

30.6.2015

Autor: rhe

Vrchol sezony mají sjezdaři na divoké vodě za sebou. Z Vídně si český tým odvezl celkem šest medailí, z toho tři za jednotlivce. Tradiční opory reprezentace z olomouckého oddílu SK UP Olomouc byly vidět v závodu družstev.

Seniorští sjezdaři na divoké vodě mají za sebou oba vrcholy letošní sezony. Z mistrovství světa ve sprintu vezou Richard Hála a Tomáš Slovák bronz v závodě družstev. Oba Olomoučané tvořili český tým společně s Janem Olejníkem (Veselí nad Moravou), který byl loni ještě junior a nečekaně vyřadil z týmu legendu Kamila Mrůzka.
"Určitě jsme šanci na medaili měli, ale konkurence byla opravdu velmi těžká. Trať ve Vídni je hodně technicky náročná a stačí jedna chyba, aby se celý závod zkazil. Za bronz jsem hodně rád i proto, že si hlídku vyjel nováček v týmu Honza Olejník,“ řekl po závodě Hála, který ve finále individuálního závodu dojel osmý. Hned za Hálou skončil Tomáš Slovák a oba olomoucké borce dělily jen tři setiny sekundy.
"S umístěním jsem nakonec spokojený, asi se projevuje i věk,“ smál se po závodě Slovák, který svou první medaili na mistrovství světa vyjel před jedenácti lety.
Přitom právě v týmovém závodě měla řada závodníků problémy, když se projevila nezkušenost většiny z nich v jízdě na umělých kanálech. Závodníci často bourali do hrázek úzké dráhy nebo se točili do hodin. Čeští závodníci ale ukázali týmového ducha a přidali na konto české reprezentace další tři medaile. Stříbro si z Vídně odvezli deblkanoisté a kajakářky. Česká kajakářská hlídka dojela na třetím místě, přestože právě v této kategorii bývá tradičně největší konkurence.
Sprintové závody na umělých kanálech jsou pro sjezdaře na divoké vodě novinkou. Poprvé se podobný závod jel teprve před čtyřmi lety v Augsburgu. Příští mistrovství ve sprintu je naplánováno na rok 2017, ve francouzském Pau se má konat společně se slalomovým šampionátem. "Já myslím, že takové mistrovství na umělém kanále je super a rozhodně v tom je budoucnost. Spojení se slalomem by sjezdu mohlo dost pomoct, je to cesta jak udělat sjezd atraktivnějším,“ hodnotí sprintové závody na umělých dráhách šéftrenér české sjezdové reprezentace Robert Knebel.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip