Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Staňte se svědky pokusu o český rekord v běhu na páse

Tipy a názory

3.3.2015

Autor: barsi

Běhání je pro většinu z nás přirozenou součástí života. Uvědomte si, kolikrát měsíčně, nebo dokonce týdně utíkáte na autobus, s dětmi do školy nebo třeba do obchodu před zavíračkou? Stále více lidí navíc po práci vybíhá do parku trochu se odreagovat. Ale napadlo vás někdy běhat nepřetržitě dvacet čtyři hodin denně? Jednadvacet odvážlivců se rozhodlo, že to zvládne. Přijďte je podpořit 7. a 8. března do OMEGY. Možná budete svědky nového českého rekordu.

Čtyřiadvacetihodinový běžecký maraton na pásech pořádá fitness OMEGA centrum sportu a zdraví Olomouc. Vybíhá se 7. března v pravé poledne a skončí se další den opět ve dvanáct. "Ještě nikdo se u nás nepokusil o tak dlouhý běh na páse. Jsou známy dvanáctihodinové rekordy, ale delší nikoliv," popisuje David Koribský spoluorganizátor akce a účastník závodu. Ultramaratonu se zúčastní tři šestičlenné týmy, které si společně chtějí užít štafetový běh, a tři individuální běžci. Svou účast přislíbili také ultramaratonci David Koribský a Michal Činčiala, kteří se utkají v boji o český rekord.

Pro běžce z řad veřejnosti připravili organizátoři kategorii štafet. A jak takový čtyřiadvacetihodinový běh probíhá? "Po dobu závodu je možné se střídat pouze v těchto intervalech: po 30 minutách běhu, po 60 minutách běhu. Závodník tedy musí běžet minimálně 30 minut, maximálně 60 minut. Střídání a taktiku si volí štafeta individuálně. V průběhu závodu musí každý člen štafety běžet minimálně 5 intervalů a v posledních 4 hodinách běhu se musí vystřídat minimálně 4 různí členové štafety," popisují organizátoři. Strategii jídla, odpočinku a spánku si volí členové týmu podle aktuální situace a svého uvážení. Doba odpočinku přitom není nijak limitována.

Do čtyřiadvacetihodinového maratonu už se bohužel nemůžete přihlásit, jelikož jeho kapacita je zcela naplněná, přesto však můžete odvážlivce v jejich boji alespoň podpořit. "Rádi bychom z akce 2 RUN 4 OMEGA – 24 hodinový maraton na páse udělali tradici a český rekord posouvali stále dál," popsala Zuzana Procházková z OMEGY. Více informací o akci najdete na webu www.omegasport.cz

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941