Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ondřej Kušnír při debutu v Sigmě přihrál na vítěznou trefu

Rozhovory

4.3.2015

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc zvládla dohrávku podzimního kola a po boji porazila Varnsdorf 2:1. Zápas to pro Hanáky nebyl vůbec jednoduchý. Prohrávali 1:0, po vyrovnání ale Hanákům dlouho trvalo, než vsítili druhou branku. Šance měl i soupeř. Utkání bylo debutem v Sigmě pro zkušeného Ondřeje Kušníra. Ten byl sice u inkasované branky, ale odčinil ji přihrávkou na druhý gól Olomouce. "Nehrál jsem ostrý zápas asi čtyři měsíce. V Sigmě jsem toho v přípravě moc neodehrál, protože jsem smlouvu podepsal později. Myslím si, že to bude pořád lepší. Dnešní asistence na druhý gól mi pomohla," říkal po utkání bývalý reprezentant.

Ondro, jak složité bylo porazit nepříjemný Varnsdorf?
Od začátku jsme věděli, že hraje první s druhým. Takže bylo jasné, že to nebude žádná sranda. Ale věděli jsme, co chceme. Porazit Varnsdorf a trochu se od soupeřů odpoutat, abychom měli náskok a šli za svým cílem, kterým je jednoznačně postup.

Po vyrovnání se vám dlouho nedařilo vsítit druhou branku. Navíc měl šance i soupeř. Co nakonec rozhodlo, že jste hosty zlomili?
Věděli jsme, že mají velkou sílu v protiútocích. Takže moc nepomáhalo, že jsme občas velmi lehce a zbytečně ztratili míč. Od inkasované branky si myslím, že jsme byli lepším týmem. Šli jsme za vítězstvím, i když je pravda, že i Varnsdorf měl šance a svoji sílu určitě prokázal.

Začátek byl v utkání s Varnsdorfem hodně těžký. Prohrávali jste a pak ještě brankář Michal Reichl chytil dvojšanci hostí...
Ano, měli jsme velké hřiště, jak jsme chodili dopředu, pak jsme zbytečně ztratili míč a hosté šli do brejků. Naštěstí nás Reichy podržel, my jsme hned chvíli po tom vyrovnali. Určitě by bylo složité otáčet z 0:2, takže ty jeho dva zákroky byly nesmírně důležité.

Jak jste se osobně cítil v utkání vy? Jak dlouhá byla vlastně vaše herní pauza?
Nehrál jsem ostrý zápas asi čtyři měsíce. V Sigmě jsem toho v přípravě moc neodehrál, protože jsem smlouvu podepsal později. Myslím si, že to bude pořád lepší. Dnešní asistence na druhý gól mi pomohla. Už po návratu z Kazachstánu jsem se připravoval individuálně, i když nebylo ideální běhat sám, nebylo to jak trénovat s klukama, naštěstí mi Sigma umožnila trénovat už v lednu. Cítím, že je co zlepšovat, trochu chybí herní praxe. Ale bude to dobré.

Jaká byla spolupráce se spoluhráči? S Davidem Houskou bylo vidět, že si rozumíte, dával vám míče do běhu za obranu...
Ano, před zápasem jsme se bavili, že to tak budeme chtít hrát, vycházelo to, věřím, že to tak půjde i v dalších zápasech.

Nyní máte sedm bodů náskok na postup. Co to pro vás nyní před startem jara znamená?
Vzhledem k tomu, že je ještě před námi celé jaro, tak zatím asi nic. Ve tříbodovém systému stačí jedna prohra a náskok se sníží na čtyři body, může přijít nervozita. Věřím, že nyní nás toto vítězství uklidní, a proti Sokolovu přidáme druhou. Pak bychom měli dobře nakročeno na naší cestě zpět do první ligy.

Kolik týmů by se mohlo o první ligu rvát?
Pět či šest týmů, ale těžko nyní odhadovat. Sokolov se vždy tlačí nahoru, Karviná, co mám zprávy z Ostravy, kde bydlím, chce do ligy už delší dobu. My se musíme soustředit na sebe, abychom splnili svůj cíl. A hlavně, abychom ho splnili možná co nejdříve, aby byl klid.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941