Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Láska prochází žaludkem

Tipy a názory

8.2.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Láska prý prochází žaludkem. A kdy je vhodnější doba spojit dobrou večeři s vyznáním lásky, než na den svatého Valentýna? I když se na americký svátek dívá spousta lidí skrz prsty, nevadí. Nemusíte den zamilovaných slavit, stačí když máte rádi dobré jídlo.

Oslavte svátek zamilovaných romantickou večeří... Oslavte svátek zamilovaných romantickou večeří...

14. 2. / VALENŤUŤUŇUŇUNÝN / Lobster restaurant
14. 2. / Láska začíná zážitkem / Atmosphere
14. 2. / SAINT VALENTINE'S DINNER / Café New One
14. 2. / Valentýnské menu 2017 / M Trojka
14. 2. / VALENTÝNSKÉ MENU / Svatováclavský restaurant
14. 2. - 16. 2. / Valentýnské menu v Hospůdce U Maci / Hospůdka U Maci
14. 2. - 16. 2. / Svatý Valentýn / Restaurace a penzion Archa
10. 2 - 14. 2. / Valentýnské pokušení z Ollies / Cukrárna Ollies
12. 2. - 15. 2. / Valentýnské menu v Renomé / Renomé

Nezapomenutelný večer si užijete v restauraci Lobster Family. 14. února si tady od 17 a od 20 hodin můžete pochutnat na degustačním menu, které pro vás kuchařský tým připravil. Kromě welcome drinku se těšte na hovězí carpaccio, kroketu z bretaňského humra, krém z topinamburu, gratinované ústřice "Rockefeller", pomalu pečená líčka z divočáka a chybět nebude ani vynikající domácí nanuk jako dezert. Pokud nejíte maso, nezoufejte, Lobster připravil menu i pro vegetariány. Speciální vegetariánská nabídka láká na carpaccio z červené řepy, tofu, krém z topinamburu, grilovaný žampion i sladkou tečku nakonec. Každé menu vychází na 799 korun a počet míst je omezený. Rezervace můžete provést buď osobní návštěvou restaurace, na telefonu 730 892 286, na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, nebo přes aplikaci Lobsterka.

Foto: Archiv redakce

Láska začíná zážitkem. Pod takovým heslem se bude slavit Valentýn v restauraci Lobster Atmosphere. Valentýnské menu, kterému neodoláte, slibuje 14. února speciální nabídku Pro ni a Pro něj. V edici Pro ni si dámy pochutnají na tepelně upravených ústřicích Granny Smith sorbet jako předkrmu, a jako hlavní chod se chystá pečená křepelka, pastiňák, kapusta, křepelčí vajíčko a ketaifi. Pánové se mohou těšit na předkrm v podobě ústřic Fine de Claire s šalotkovým vinaigrette a na hovězí flank steak s kukuřicí, bramborovou kroketou, šalotkou a BBQ. Polévka bude z červené řepy, křenu, malin, a chybět nebude ani Valentýnský dezert Atmo. Cena degustace pro jednu osobu stojí 1 190 korun, 1 490 korun včetně vinného doprovodu. Doporučujeme rezervaci alespoň den předem na telefonním čísle 730 892 288 nebo osobní návštěvou.

Foto: Café New One

Svátek zamilovaných můžete 14. února oslavit i v restauraci Café New One. Jako předkrm si můžete dát uzené kachní prso na mango-celerovém salátu s rukolou a s pomerančovou omáčkou nebo krevety s avokádovou salsou a domácím pečivem. Hlavní chod láká na telecí saltimbocca, quinou s grilovanou zeleninou a vinnou omáčkou nebo paupiette ze pstruha lososovitého s listovým špenátem, concassé z brambor a citronovou omáčkou. Jako sladkou tečku nakonec vám kuchařský tým připraví malinový mousse s čokoládovou hlínou a pistáciovou houbou. Kromě lahodného menu na vás čeká i welcome drink a drobný dárek. Povinné rezervace provádějte na telefonu 731 592 200, SAINT VALENTINE'S DINNER vás vyjde na 899 korun pro dva.

Vychutnat si speciální menu se svou drahou polovičkou můžete 14. února i v restauraci M Trojka. Těšit se můžete na přípitek Cheesecake, na uzeného pstruha se salátkem jako předkrm a potom i na hlavní chod. Pánové si užijí steak DUROC třísetgramový s omáčkou Jack Daniels a dámy pro změnu kuřecí prsíčko špikované sýrem Camembert. Na závěr si osladíte chuť pikantní čokoládovou pěnou. Vstupenky seženete přímo u obsluhy v restauraci.

Foto: Archiv redakce

Na oslavu dne svatého Valentýna láká 14. únoraSvatováclavský restaurant. Tady šéfkuchař jako předkrm připravil roládku z lososa s kaparovou fáší, citronovou pěnou, bazalkovým pestem a řepným chipsem nebo zauzené kachní prsíčko, salátek z červené čočky a mrkvovo-pomerančové pyré. Poté si pochutnáte na rump steaku a bramborovým dortíkem, bílou ředkví a kaštanovým pyré s koňakem nebo na filetu z halibuta pečeném na másle, hráškovém risottu, pyré z grilovaných paprik a na kedlubnovém salátu s ředkvičkou. A na závěr se těšte na čokoládovou pěnu s ovocem a makronkou. Cena pro dvě osoby činí 1 200 korun a rezervovat si místo můžete na telefonu 585 751 660.

Na Valentýnském menu v Hospůdce U Maci si můžete pochutnat od 14. do 16. února. Dámy se mohou těšit na předkrm v podobě carpaccia z červené řepy, sýru Gran Moravia a italského chlebu focaccia, a na hlavní chod: steak z lososa s citronovou omáčkou a rozpečenou bramborou. Pro pány je připravena kachní paštika, cibulové čatní, italský chléb focaccia jako předkrm a filírované kachní prso s bylinkovým pestem a rozpečenou bramborou. Pro oba je v nabídce hovězí vývar s játrovými knedlíčky a jako dezert čokoládové brownies s lesním ovocem, vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou. Valentýnské menu stojí 333 korun pro jednu osobu a svá místa si můžete rezervovat přímo u obsluhy, nebo na 773 665 619.

Foto: Ollies

Pokud jste se rozhodli, že svatého Valentýna oslavíte v pohodlí domova a svou milovanou polovičku překvapíte vlastní uvařenou večeří, máme pro vás tip na výborný dezert. Cukrárna Ollies přišla se speciální valentýnskou nabídkou pro všechny zamilované. Od 10. do 14. února můžete svou milou nebo svého milého potěšit speciálním dortovým srdíčkem, srdíčkem z makronek, různými druhy valentýnských lanýžů či srdcem z odpalovaného těsta s čerstvými malinami. Sladké dobroty můžete objednávat přímo v cukrárně, nebo na telefonním čísle 603 424 268.

A valentýnské menu si připravili i v restauraci Renomé. To se bude podávat od 12. do 15. února. Těšte se na aperitiv, carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, medem a piniovými oříšky a na grilované tygří krevety na rukolovém salátku s citrusovým vinaigrette. Bude se také podávat kaštanový krém s portským vínem a krutony. Jako hlavní chod si můžete vybrat buď talíř ryb pro dvě osoby, nebo výběr z nejlepších, jihoamerických grilovaných hovězích steaků rovněž pro dvě osoby. A na závěr samozřejmě nebude chybět sladká tečka: jahodový tataráček s lívanečky. 

Užijte si svátek zamilovaných tak, jak si sami přejete. Ať už se necháte inspirovat našimi gastrotipy, vyrazíte na výlet, nebo svou drahou polovičku potěšíte malou pozorností, dejte si navzájem najevo, že se máte rádi. A to by mělo platit nejen pro 14. února, ale nejlépe pro každý den. Krásného Valentýna!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová