Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Osmiletý olomoucký jezdec Vojtěch Vepřek přivezl stříbrnou medaili z Evropského poháru v biketrialu

Sport

4.5.2015

Autor: Radek Janka

Třídílný Evropský pohár v biketrialu zahájila v sobotu soutěž v italském Rosignano Solvay. Z šesti českých závodníků se hned čtyřem podařilo dosáhnout na medaile. Celkem přivezli dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Mezi medailisty je i mladý olomoucký závodník Vojtěch Vepřek.

Zařazení prvního kola poháru na začátek sezony nabídlo jezdcům možnost zkontrolovat konkurenci a ověřit svou formu před blížícím se Mistrovstvím Evropy. V Itálii pro ně bylo připraveno pět dlouhých a obtížných sekcí na umělých překážkách, závod se jel nezvykle na čtyři kola. "Nižší počet účastníků byl vyvážen vysokou technickou úrovní soutěže a skvělými výkony jezdců," řekl k soutěži Giuliano Gualeni z pořádající federace BIU. V elitní kategorii zvítězil český jezdec Václav Kolář, kterého letos čeká obhajoba evropského i světového titulu. I tento zkušený jezdec byl překvapen náročností závodu: „Sekce se ale dařilo projíždět čistě, i když někdy ne moc s přehledem. Mám radost, že zimní příprava byla poznat“. Pochvaloval si také početnou diváckou podporu. Druhé zlato získal v kategorii senior Ondřej Šenk, bronzová medaile v kategorii minime patří Marku Pochtiolovi. Poslední medaili přidal v nejmladší kategorii poussin teprve osmiletý olomoucký jezdec Vojtěch Vepřek. Jeho bratru Tomášovi v benjaminech bohužel stupně vítězů tentokrát těsně unikly o pouhé dva trestné body.

Druhé kolo poháru se pojede 6. června ve slovenské Rudině, finále čeká závodníky opět v Itálii – 5. července v Sonicu. Mistrovství Evropy se koná 23. května v Březové u Sokolova.

Výsledky kategorií s účastí českých jezdců:
● Elite 1. Václav Kolář (CZE) 2. Luca Tombini (ITA) 3. Marco Bonalda (ITA)
● Senior: 1. Ondřej Šenk (CZE) 2. DarioIacoponi (ITA) 3. Nicolo Santini (ITA)
● Minime: 1. Adam Morewood (GBR) 2. Mateo Golfarini (ITA) 3. Marek Pochtiol (CZE) 5. Adam Kosík (CZE)
● Benjamin: 1. Alan Rovira (ESP) 2. Diego Crescenzi (ITA) 3. Sam Shepherd
(GBR) 4. Tomáš Vepřek (CZE)
● Poussin: 1. Joshua McParland (GBR) 2. Vojtěch Vepřek (CZE) 3. Fabio Mazzola (ITA)

Radek Jankapředseda Biketrial klubu Olomouc

Reklama

SK Sigma Olomouc

Katalog firem » Sport » Fotbal

SK Sigma Olomouc patří mezi tradiční kluby českého fotbalu. První ligu poprvé okusila v ročníku 1982-1983. SK Sigma Olomouc se vypracovala v přední klub české kopané, a to zejména dí...