Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Otevření Prioru se blíží. Jeho manažeři
 ale tají i seznam prodejen

Zprávy z regionu

17.10.2012

Autor: Jan Procházka

Otevření obchodního domu Prior se blíží. Podle posledních zpráv přivítá Galerie Moritz první zákazníky 29. listopadu. Uvnitř najdou butiky i obchody jako papírnictví či elektroniku. Přestože obchodní dům byl pouze přestavěn, z původního Prioru zůstala jen kostra. Návštěvníky tak čekají zcela nové prostory.

Obchody v Galerii Moritz
Billa
TimeOut
H&M
Optika Eiffel
hračkářství Dráčik
Fotolab.cz
Drogerie DM
směnárna Mi Fin
parfumerie Fann
bux.cz - knihy, nápady, zábava
Papírnictví Subula
Tescoma
ložní prádlo SCAN quilt
elektro Euronics
Geco tabák
bagety Paneria
Cafe Infinity
zdroj: www.galeriemoritz.cz
(údaje pravděpodobně nejsou úplné)
Už 29. listopadu bude po rekonstrukci otevřen obchodní dům Prior. Původní jméno ale zaniklo spolu s betonovou slupkou. Nákupní centrum nově ponese název Galerie Moritz. Zákazníci v ní najdou dvacítku obchodů: butiky zaměřené na textil, ale také prodejny elektroniky a drogerie, papírnictví, hračky či knihkupectví. V přízemí se bude nacházet i kavárna se zahrádkou. "Zpátky by se mělo vrátit asi padesát procent prodejen, celkově jich ale bude méně než v původním Prioru," řekl před zahájením rekonstrukce dnes už bývalý manažer Galerie Moritz Dušan Hric. Toho v září ve funkci nahradil David Piterák, který ovšem aktuální informace s odkazem na přání investora odmítl sdělit. "Zatím si nepřejeme tisknout žádné informace ohledně bývalého Prioru. Až to bude reálné, tak se vám ozveme," vzkázal elektronickou poštou Piterák. Reagoval tak na otázky ohledně otevírací doby, jednotlivých obchodů a hodnocení průběhu rekonstrukce. Podle vedoucí olomouckého stavebního úřadu Evy Hyravé přitom stavbu provázely jen běžné komplikace.

"Řešila se například prašnost nebo zastřešení vchodu a všechny nedostatky byly odstraněny. Žádný závažný problém jsme řešit nemuseli. Ale uvidíme při kolaudaci," poznamenala Hyravá.
Lidem obchodní dům v centru schází a na otevření proto netrpělivě čekají. "Už aby to bylo. Chybí mi tu hlavně ty potraviny. Ale jsem zvědavá, jak to bude vypadat uvnitř. Snad tam nebudou jen drahé krámy," poznamenala Olomoučanka Ludmila Zdráhalová. Na otevření nákupní galerie se těší i Jana Novotná: "Jen doufám, že tam kromě butiků budou i praktické obchody. Třeba slušné papírnictví nebo drogerie. Zvykla jsem si, že tam bylo vše pohromadě," poznamenala.

Ambiciózní plán rekonstrukce olomouckého Prioru představili investoři už v listopadu 2009, realizovat se měl během následujícího roku. Termín zahájení byl ale několikrát odložen, nakonec se začalo až letos v březnu. Před zahájením stavby se hovořilo o nákladech ve výši sto padesáti milionů korun, aktuální částku investor nesdělil.

Jan Procházka

Reklama

Lahůdky- Martinásek s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

Nabízíme teplá jídla, polévky, polední menu ... vše s rychlou obsluhou. Přímo z výroby denně čerstvé obložené chlebíčky, saláty, pomazánky, aspiky, obložené bagety a housky. P...