Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Padesát automatů funguje načerno, kontroly odhalily
 i sedm heren, které měly dávno zavřít

Zprávy z regionu

29.1.2015

Autor: roc jap

Sedm heren, které už by dávno neměly být v provozu, stále funguje na území města. Vyplývá to z kontrol, které během ledna provedli pracovníci magistrátu. Herny jsou pozůstatkem povolení, které vydávalo v minulosti ministerstvo financí. Licence jim už ale skončila, proto radnice vyzve provozovatele, aby svou činnost do měsíce ukončili, jinak jim hrozí sankce. Kontroly odhalily i padesátku automatů, kterým skončilo povolení s posledním prosincem loňského roku, stále jsou ale v provozu. I ty budou provozovatelé nuceni vypnout.

Šestadvacet adres, na kterých fungovaly herny s povolením ministerstva financí, objeli v uplynulých týdnech pracovníci magistrátu. Platnost licencí totiž skončila a další fungování heren je nyní v rozporu s městskou vyhláškou o regulaci hazardu. “Nejsou součástí adres, povolených v obecně závazné vyhlášce, a neměly by tedy být vůbec v provozu. Kontroly ukázaly, že devatenáct podniků už zavřelo, na sedmi adresách ale herny stále fungují,” popsal náměstek primátora Martin Major. Radnice nyní pošle provozovatelům heren bez licence výzvu, aby svou činnost do měsíce ukončili. Pokud by to nerespektovali, čekají je sankce.
Kontroly odhalily i další nesrovnalosti. “V provozu je ještě dalších osm ze čtrnácti heren, které měly stanovenu výjimku z obecně závazné vyhlášky na přechodnou dobu do konce roku 2014. Na těchto osmi adresách je v provozu celkem 52 přístrojů. Také provozovatelé těchto automatů budou vyzváni k neprodlenému ukončení jejich provozu,” ubezpečil Major.

Radnice postupně reguluje hazard ve městě už několik let. Cílovým stavem má být co nejdříve snížení počtu heren na padesát sedm adres. Současně se počítá s tím, že město připraví další vyhlášku, v níž bude počet adres dále redukován.

roc jap

Reklama

AaronLaser - kožní ordinace a dermatologické centrumMUDr. Dagmar Kubicová, MUDr. Iva Karlová, MUDr. Jan Šternberský, MUDr. Kateřina Libigerová

Katalog firem » Zdravotnictví » Laser centra

Komplexní vyšetření a léčba kožních chorob, znamének, estetická dermatologie. Odstranění znamének, bradavic,kožních výrustků chirurgicky i laserem, léčba akne, rosacei, ekzémů, lupén...