Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podle kapitána Pavla Patery zachránila extraligu skvělá parta

Rozhovory

20.4.2015

Autor: Radek Heloňa

Loni se Pavel Patera v Olomouci musel smířit s postupem z extraligy s Kladnem. Letos nechtěl v baráži velezkušený centr s Morou zažít něco podobného. Povedlo se. HCO extraligu udržel a Pavel Patera svůj úkol coby kapitán splnil. Přesto v něm po zápase převládali rozporuplné pocity. " Zachránili jsme se, vyhráli jsme poslední zápas, jsme samozřejmě rádi. Pořád ve mě ale přetrvává, že jsme měli na víc než na baráž," říkal po utkání Pavel Patera.

Pavle, pocity máte asi jiné, než loni s Kladnem, kdy jste s Rytíři spadli do 1. ligy...
To je jasné, zachránili jsme se, vyhráli jsme poslední zápas. Pořád ve mě ale přetrvává, že jsme měli na víc než na baráž. Nyní jsme samozřejmě rádi.

Co říkáte na atmosféru v hledišti plecharény?
Fanoušci byli výborný celou sezónu. Byli s nám i v době té dlouhé krize, jednou přišli dokonce na trénink. Byli neskuteční.

Jak hodnotíte celou baráž?
Prali se o to tři týmy, až do předposledního kola. Byla to strašně těžká soutěž. Play-off je za odměnu a baráž, bohužel...

I v baráži jste měli menší krizi tří zápasů bez výhry. Pak jste se zvedli. Čím to bylo?
Důležitý byl ten sedmý zápas doma s Českými Budějovicemi. Někdo mi říkal, že Motor na nás vystřelil za zápas snad jen sedmkrát. To byl asi zlom. Zápas jsme odehráli nejlépe z celé sezóny, tam se to zlomilo.

Patera o dalším pokračování kariéry: "Půjdu s klukama na pivo, poradím se s rodinou a za čtrnáct dní se rozhodnu"


Budete pokračovat v kariéře?
Jsem rád, že jsme to zachránili, pořád ale převládá to, že jsme měli navíc. Takže v nějaké euforii určitě nejsem. Co bude se mnou, se uvidí, dejte mi aspoň čtrnáct dní, nyní jsem po zápase. Teď chci jít s klukama na pivo a pak se poradím s rodinou, co bude dál.

Co byste řekl ke kabině jako kapitán?
Nezažil jsem v kariéře tým, kde by byla špatná parta. Tady, i když se nedařilo, tak jsme drželi při sobě, i v baráži, když to nešlo a to, že jsme drželi při sobě, udělalo to, že jsme se zachránili.

Už jste zmiňoval, že mužstvo mělo navíc. Kde byl ten problém, že se nepodařilo vyhnout se baráži?
Přišla ta krize čtrnácti nebo patnácti zápasů bez bodu. To byl zlom. Bohužel lepší týmy mají krizi tři nebo čtyři zápasy, nám to trvalo moc dlouho.

Pro řadu hráčů to byla první sezóna v extralize. Mají za sebou zkušenost, může to pomoct?
Rád bych tomu věřil, ale co bude, to nevím. Zkušenosti jsou důležité. Ale říká se, že druhá sezóna bývá pro nováčka ještě těžší, tak uvidíme.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip