Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pavel Patera na prvním tréninku: "Těším se na nováčkovské nadšení celého klubu"

Rozhovory

24.7.2014

Autor: Radek Heloňa

Pavel Patera naskočil do přípravy Kohoutů kromě pár tréninků v suché přípravě naplno až na ledě. Je to logické, ve svých letech si kondici chystá sám. Kohouti jsou na prahu historické sezóny. Po sedmnácti letech se vrací do extraligy. Trenéři Fiala s Dopitou budou spoléhat na zkušenosti Pavla Patery, který by měl být zárukou toho, že Mora nebude v žádném utkání dopředu poražená, protože porážky, to je něco, co "Patýs" nesnáší.

Pavle, jak náročný byl první trénink?
První týden nebo čtrnáct dní bývá vždycky náročných. Samozřejmě čím jsem starší, tím je to horší. Ale soutěž začíná za dva měsíce, takže je to v pohodě.

Led asi vzhledem k teplotám nebyl zcela optimální, že?
To je všude stejné. Když je venku teplo, tak se to blbě chladí.

Suchou část letní přípravy jste měl individuální. Co bylo příčinou?
Já jsem byl s týmem akorát první dva týdny a pak jsem odletěl pryč. Na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze mám kondičního trenéra a s ním jsem trénoval.

V čem to pro vás bylo výhodnější?
Přece jen už nějaký ten věk mám a trénovat s týmem a s těmi dvacetiletými kluky by bylo hodně náročné. Takhle jsem to měl ušité na míru a bylo to pro mě lepší.

Nebyl jste ale u toho, kdy se na soustředění v Jeseníkách utužovala parta. Nebude problém v tomhle?
Já jsem v každém týmu do té party zapadl, takže v tomhle, doufám, nebude vůbec problém.

Jak se těšíte na nový ročník extraligy, která se v Olomouci bude hrát po sedmnácti letech?
Těším se na to moc, protože tady bude nováčkovské nadšení od trenérů, od vedení i od kluků. Doufám, že nám to vydrží co nejdéle a že uděláme co nejvíc bodů.

Co říkáte na konkurenci v týmu, která se příchodem dalších hráčů jenom zvyšuje?
Konkurence bude určitě dobrá. Je nás tady pomalu čtyřicet, ale všechno ukážou až zápasy.

Co si od Pavla Patery slibuje trenér Mory Petr Fiala
"Od Pavla čekáme takovou tu neporaženost. To, že když někam jedeme a nejsme ani zdaleka poražení dopředu, nebo to, že věří, že můžeme vyhrát s kýmkoliv. On má v povaze, že nesnáší porážky. Potřebujeme tam takového hráče, který má zároveň i kvalitu. Musím říct za sebe, že hráč, podobný Pavlu Paterovi, tu ještě předloni byl. Byl jím Milan Ministr. A i když jsme letos na jaře postoupili, myslím si, že jsme takový typ hráče v kabině neměli. Byla tam spousta dobrých hráčů, ale takového rozeného lídra, jsme tam po tom, co skončil Milan Ministr, neměli. Jsem rád, že přišel hráč, který splňuje jak stránku hokejovou, tak charakterní, která je hodně důležitá."

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

KINO METROPOL

Katalog firem » Kultura a umění » Kina

Kino Metropol (dříve kino Pohraniční stráže) se nachází v centru Olomouce na křížení ulic Sokolská a Zámečnická. Bylo založeno v roce 1933 pod názvem Bio Sokol a je posledním klasickým ...