Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmáckému penaltovému mágovi Jakubu Plškovi se líbila Argentina od fanoušků

Rozhovory

19.10.2014

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc zdolala v 11. kole FNL Kolín 4:1. Po tradičním trápení v první půli v té druhé zase zabrala. Přišly dvě penalty a vyloučení soupeřova brankáře. K exekucím penalt se postavil jejich už tradiční střelec Jakub Plšek a obě jasně proměnil, když poslal brankáře vždy na druhou stranu, než mířila střela. Rodák z Jasenné u Vsetíná věří, že mu dobré výkony v Sigmě, které vyústí v postup zpět do nejvyšší soutěže, pomohou k nominaci na Euro 21, které se bude hrát v červnu v České republice.

Jakube, proměnil jste dvě penalty, pokaždé jste poslal brankáře na jinou stranu. Navíc pokaždé jiného brankáře...
Oba se vždy brzo pohnuli, takže jsem to měl jednodušší s výběrem strany. Ani mi nějak nevadilo, že tam byl jiný brankář u druhé penalty.

Zápas ale vůbec nebyl jednoduchý, jak vypadá podle výsledku. Jak jste ho viděl?
Ano, to je pravda, z naší strany byla první půle úplná katastrofa, vůbec jsme se do toho nemohli dostat. Nevyhověli jsme si, neplnili jsme to, co jsme si řekli před zápasem. Byli jsme ve všech soubojích i prostorech pozdě. Naštěstí jsme do poločasu vyrovnali, když dal "Ordži" gól na jedna jedna a pak to z nás konečně spadlo a po gólu jsme začali hrát. Asi musíme vždy dostat branku, abychom začali hrát. Nevím, nedokážu si náš matný výkon v první půli vysvětlit.

Trenér Kalvoda říkal po utkání, že bude asi muset platit dveře, jak s nimi třísknul v poločase. Byla velká bouřka v kabině o přestávce?
Ano (smích), byla velká, ale pomohla. Ve druhé půlce jsme si na hřišti porozuměli a už to bylo dobré.

Ve druhém poločase se vám dařilo Kolín překonávat středem obrany. I toto jste řešili o přestávce, zkoušet to přes střed?
To jsme si říkali už před zápasem, takže jsme to začali konečně plnit. Hlavní rozdíl byl ale v tom, že jsme zlepšili pohyb, byla tam lepší souhra, takže to bylo hlavně v tom.

Na začátku sezóny se vám po inkasované brance nedařilo zápasy otáčet. Teď už to jde, takže jste na tom lépe herně i, řekněme, v hlavách?
Jednoznačně, dokázali jsme charakter, když jsme nepříznivý stav otočili, určitě je to nyní lepší než na startu soutěže. Pomohla nám výhra s Mostem, kdy jsme dvakrát prohrávali a dokázali jsme to otočit, ten zápas nám nejvíce pomohl, po něm si věřím, že to otočíme i za nepříznivého stavu.

V záloze nehrál Denis Cana, bylo to v něčem jiné, když hrál ve středu s vámi a Davidem Houskou Michal Ordoš?
Jsou to rozdílní hráči, Denis je z nás čtyř nejvíc defenzivní, takže jsme se tam stáhli s "Hauzim" (Davidem Houskohou) ve dvou a Ordžimu to sedí na té desítce, umí tam dát ty přihrávky, najít si místo. Rozdíl byl asi v tom, že žádný z nás tří to nebrousí jako Denis.

Sledujete pečlivě tabulku druhé ligy?
Ano, po zápase kluci v kotli řvali, že jsme první, ale ještě se nějaké zápasy dohrávaly. Ráno jsem viděl, že Žižkov remizoval v Třinci, což se nám hodilo. Když všechno vyhrajeme, budeme první, takže nemá moc smysl to sledovat, hlavně se soustředit na hru a bodovat.

Jak se vám dnes líbila podpora fanoušků?
Pořád je jich tam víc v kotli, podporovali nás, i když se nedařilo a byla tam i Argentina, takže jedním slovem perfektní.

Vy jste po utkání měl možnost opět řídit děkovačku, jaké to bylo?
Už se mi to podařilo podruhé, tak jsem už trochu věděl, co mám křičet a paráda, užil jsem si to.

S Davidem Houskou a Michalem Reichlem jste byli na srazu jednadvacítky. Pomohlo vám to, že jste zůstali v herním rytmu, narozdíl od spoluhráčů, kteří minulý víkend nehráli?
No, já jsem hrál jen poločas ze dvou utkání, takže jsem byl trošku zklamaný, ale poctivě jsme trénoval, abych neztratil kondici.

Euro 21 v ČR se pomalu blíží, jak to vnímáte?
Určitě se dostat do finální nominace, to by bylo splnění snu. Musíme podávat výkony, dávat góly.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Zdravotnické potřeby U Trojice

Katalog firem » Zdravotnictví » Zdravotnické potřeby, materiál

Nabízíme: Pomůcky: - ortopedické - protetické - rehabilitační - kompenzační - obuv Berkemann, Peon, Santé - domácí obuv Dr.Luigi - ortopedické vložky Vanimar, Pedag - or...