Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Petr Fiala míří k juniorům. Moru povede Zdeněk Venera

Sport

21.4.2015

Autor: rhe

Jen pár dní po konci baráže o extraligu došlo na lavičce HC Olomouc ke změně. Trenérem Kohoutů by měl být bývalý trenér Pardubic, Karlových Varů, Brna a Zlína Zdeněk Venera. Petr Fiala, který vedl HC Olomouc osm let a postoupil s HCO do extraligy, přechází k juniorce. Jan Tomajko opět povede starší dorostence.

Pod vedením pětapadesátiletého Fialy Olomouc loni postoupila do extraligy a minulý týden se po úspěšném zvládnutí baráže mezi elitou udržela. O dva roky starší Venera naposledy trénoval v Pardubicích, kde v lednu předčasně skončil. V minulosti vedl Zlín, Karlovy Vary a Kometu Brno.
Klub nejprve informaci Deníku Sport nepotvrdil, ale dnes již generální manažer HC Olomouc Erik Fürst potvrdil, že klub se Zdeňkem Venerou jedná a předběžně je domluven na spolupráci. Bývalý kouč Petr Fiala povede juniorku a bude mít na starosti skauting, Jan Tomajko se vrátí ke staršímu dorostu.
Ke změnám dojde určitě i v hráčském kádru, ty však zatím Fürst komentovat nechtěl. Spekuluje se o konci kariéry Jiřího Trvaje, Martina Cibáka lanaří Zlín a Chomutov. S Pavlem Paterou zase jedná Jan Čaloun, šéf prvoligového Ústí nad Labem. Velký otazník visí nad zdravotním stavem Romana Ráce.
A kdo by mohl být volný pro Moru? V Plzni skončil brankář Mensator, který pod Venerou vychytal Varům titul, v Liberci skončil Petr Gřegořek v Hradci Králové šumperský odchovanec Tomáš Pospíšil. Smlouvu prý nemá ve Zlíně ani Jakub Svoboda, z Chomutova je na odchodu útočník Petr Sikora.
Pro Moru bude do nové sezóny také příznivá spolupráce s prvoligovým nováčkem z Přerova, se kterým má Mora dobré vztahy a oba kluby se vzájemné kooperaci nebrání. Pro Moru by bylo určitě výhodné mít hráče na hostování či střídavé starty v Přerově.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip