Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pivní festival je tady! První den zazářily Wanastowi Vjecy, dnes se chystá Kryštof

Zprávy z regionu

27.6.2013

Autor: Jan Procházka

Svátek piva je tu! Na Korunní pevnůstce včera vypukl už dvanáctý Beerfest. A navzdory nepříliš příznivému počasí si ho návštěvníci patřičně užili. Ochutnávat mohli z bohaté nabídky piv; živo ale bylo i na pódiu, kde se představily například kapely Mig 21 či Wanastowi Vjecy. Dnes se na festivalové publikum těší Sunshine, Polemic a také Kryštof.

Na Korunní pevnůstce začal Beerfest. A přestože počasí se k němu tradičně nestaví příliš přívětivě, areál se v první festivalový den slušně zaplnil.
Vše začalo slavnostním naražením plzeňského soudku. "Popřál bych festivalu hlavně pěkné počasí, protože to potřebuje asi nejvíc," řekl během narážení primátor Martin Novotný. A na jeho slova došlo záhy, když z oblohy začal padat nepříjemný déšť. Do Korunní pevnůstky už ale v tu chvíli proudily davy návštěvníků a rozmary počasí je rozhodně nemohly odradit. "Je Beerfest, tak prší, to je přece normální. Ale my jsme se těšili a už ochutnáváme třetí škopek," svěřila se jen pár hodin po zahájení Marcela Jonášková z Olomouce.

První festivalový den zahrály kapely Chickens revival, The Again i hosté z USA Heath & Molly. Svůj set odehrál i Jan Spálený, který letos slaví sedmdesátku. Pravý kotel se ale vytvořil až v podvečer na kapelu Mig 21, jednu z festivalových stálic. A parta Jiřího Macháčka rozhodně nezklamala. Nasázela natěšeným divákům hit za hitem a připravila tak živnou půdu hlavní hvězdě večera.

Wanastowi Vjecy nastoupily už před rozpálený kotel a zmocnily se fanoušků hned od první písně. Zpěvák Robert Kodym pobavil přítomné chvilkou hanáčtiny, aby vzápětí zavzpomínal na slavnou éru Lucie a nasadil hit Panic. A přestože Wanastowky naservírovaly publiku opravdu best of ze svých pětadvaceti let, největší ovace vzbudily právě písně Lucie. Když odbila desátá hodina, málokomu se už chtělo domů.

Pivní festival dnes pokračuje druhým dnem. Kromě stovky druhů piv se bude opět točit i zajímavá muzika. Brány se otevřou už v jedenáct hodin, hudební program pak zahájí o půl třetí domácí kapela No Distance Paradise. Na programu pak jsou například Sunshine, Polemic či Petr Kolář. Hlavní čtvrteční hvězda, kapela Kryštof, se na pódiu představí v devět hodin večer.

Jan ProcházkaWeb: twitter.com/jan__prochazka

Reklama

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Vysoké školy

Univerzita Palackého v Olomouci je vysoká škola s dlouhou tradicí. Byla založena již v 16. století a je tak nejstarší vysokou školou na Moravě a druhou nejstarší v České republice. V souča...