Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plavkyně s ploutvemi Zuzana Svozilová poprvé vyhrála závod Světového poháru

Sport

11.3.2010

Autor: amb

Kompletní sbírku cenných kovů si přivezla závodnice KSP Olomouc Zuzana Svozilová z druhého kola Světového poháru plavců s ploutvemi. V maďarském lázeňském městě Hajdúszoboszló se navíc poprvé v kariéře postavila na podniku Světového poháru na stupeň nejvyšší.

Do Maďarska odcestovaly za KSP Olomouc tři závodnice: vedle Zuzany Svozilové i její sestra Markéta a také Kateřina Maňáková. V konkurenci 48 klubů ze třinácti států si z nich nejlépe vedla právě Zuzana Svozilová. Na své oblíbené trati na 800 metrů vybojovala prvenství. "Zuzana celou dobu plavala na druhém místě za zkušenou plavkyní z Francie Anne Lambertovou. Ve finiši jí však nejen dohnala, ale i těsným rozdílem překonala," popsal průběh závodu otec a zároveň trenér olomoucké reprezentantky Zbyněk Svozil. Stříbrnou medaili přidala Zuzana na poloviční trati 400 metrů a třetí byla na dvousetmetrové trati. "Dokázala tím, že úspěch na posledním mistrovství světa a loňských světových hrách nebyl náhodný a skutečně patří mezi absolutní světovou špičku," chválil svou dceru Svozil.
Markéta Svozilová podala podle něj solidní výkon na trati 100 i 200 metrů a doplavala na velmi pěkném čtvrtém a pátém místě. Kateřina Maňáková se ve všech závodech přiblížila svým nejlepším osobním výkonům z vrcholu loňské sezony.
V závodu dominovali plavci především z Ukrajiny, Ruska, Německa a domácího Maďarska. "Světový pohár byl pro nás první mezinárodní zkouškou výkonnosti. Výkony odpovídají současnému stavu přípravy na samém začátku sezony," konstatoval Zbyněk Svozil a připomněl, že olomoucké závodnice usilují o účast na mistrovství světa.
Další možností ověření sportovní formy bude domácí šampionát družstev v polovině dubna. Zde ženy KSP Olomouc obhajují loňské druhé místo.

amb

Reklama

Hospoda U Žida

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE Velká nabídka alko i nealko nápojů - točíme: Polička Otakar 11° - tankové pivo Šerák 11° Plze...