Reklama

Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav, venku je 18.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Po Olomouci budou jezdit dvě nové autobusové linky, MHD čekají i další změny

Zprávy z regionu

25.7.2013

Autor: amb

Na autobusy s čísly 24 a 28 si začnou (opět) zvykat cestující v olomoucké městské hromadné dopravě. Čtyřiadvacítka bude od září zajíždět k Technologickému parku v Hněvotíně, osmadvacítka obslouží obchodní centrum Olomouc City. Drobné změny čekají i stávající linky 11, 13, 18 a 50, zastávka U Učiliště se nově bude jmenovat Trnkova.

Čtyři páry spojů ve všední dny ve večerních hodinách (od 22 hodin do 0:45) a k tomu o víkendu dalších pět spojů odpoledne (od zhruba půl třetí do půl osmé. Takto rozšíří dopravní dostupnost obchodního centra Olomouc City nová autobusová linka číslo 28, která začne jezdit od 1. září tohoto roku. "Je to především kvůli promítání v tamním kině, diváci měli po konci představení potíže dostat se pohodlně domů," uvedl náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach.
Navržená trasa osmadvacítky vede od Olomouc City přes zastávky Foerstrova, Svornosti, Náměstí Hrdinů, Tržnice, Envelopa a Vejdovského na Hlavní nádraží. Na provozu této linky se bude finančně podílet i samotné obchodní centrum, jehož obslužnost se přidáním dalších autobusů zlepší. "Za všechny spoje zaplatí obchodní centrum paušální částku 25 korun za najetý kilometr. Tato sazba platí pro všechna obchodní centra, která využívají městskou hromadnou dopravu k zajištění vlastní dopravní obslužnosti," doplnil Vlach s tím, že díky zavedení nové linky nebude nutné v období vánočních svátků posilovat linku 27, jako tomu bylo doposud.
Nová linka s číslem 24 bude uvedená do provozu v souvislosti se zprovozněním lokality Technologický park Olomouc v Hněvotíně. Prozatím půjde o dva páry spojů dopoledne a dva páry odpoledne pro svoz a odvoz zaměstnanců. Autobusy budou odjíždět z náměstí Hrdinů.
Několik spíše drobnějších změn doznají v souvislosti s celostátním termínem změn jízdních řádů 1. září také čtyři další autobusové linky olomoucké MHD. Novinky reagují na požadavky samotných cestujících, komisí městských částí, firem a škol i obcí zapojených do Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje v zóně 71 a dotknou se autobusů číslo 11, 13 a 18 a noční linky 50. Ta bude nově obsluhovat rovněž sídliště Tabulový vrch, konkrétně zastávky Kmochova, Jílová, Stupkova a Karafiátova.
Na lince číslo 11 budou spoje s odjezdem v 11 hodin a 17:50 od hlavního nádraží ve všední dny prodlouženy do Lošova na zastávku Svolinského. Do Lošova pak bude také zajíždět spoj ve 14 hodin od hlavního nádraží namísto současného spoje ve 13:42.
Po dohodě se zástupci firmy Zora dojde k redukci spojů linky 13 zajíždějících k tomuto podniku - ve všední dny s odjezdem od hlavního nádraží v 5:23, 10:59 a 22:29 a ze Šlechtitelů v 9:17, o prázdninách spoje s odjezdem od hlavního nádraží v 5:27, 11:03 a 22:31. Zrušen bude také posilový spoj ze Selského náměstí v 14:31, který nebyl využíván.
Na lince číslo 18 bude spoj z Ladovy ulice v 6:25 uspíšen na 6:20.

amb

Reklama

ELEKTRO-FLEXI s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

Eletromontážní práce, údržba, opravy a revize elektrických zařízení. Projektová činnost, zabezpečovací systémy, podlahové topení, vysokozdvižná plošina, výkopové práce. Výstavba fot...