Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Po Srbech neuspěli v Sigmě ani Bosňáci. Z Jablonce přichází Moulis opačným směrem jde Bárta

Sport

4.7.2015 aktualizováno 5.7.2015 10:46

Autor: rhe

Dva přípravné duely absolvovala Sigma Olomouc v pátek v Rakousku. Ve Vídni se utkala s ruským druholigovým Orenburgem a v Lindabrunnu s rakouským Mattersburgem. S Rusy Hanáci padli 1:4 a s Rakušany plichtili 1:1. V duelu s ruským týmem zkoušela Sigma dva bosenské hráče, ale jejich test skončil už po prvním poločase. Do Jablonce Sigma pustila brankáře Michal Bártu.

Fotbalisté SK Sigma Olomouc první dnešní zápas v Rakouskou prohráli. Hanáci podlehli ruskému druholigovému Gazoviku Orenburg 1:4. V utkání nastoupili za SK Sigma Olomouc dva hráči z Bosny a Hercegoviny, záložník Senad Tabakovič (1991) a útočník Namir Alispahic (1995), jejich zkouška skončila s prvním poločasem. Jedinou branku Sigmy v utkání vstítil Jakub Petr.
"My jsme zakončili období dvou týdnů dost náročných na trénink, k tomu bylo to velké vedro, které ti Ruští bojovníci snášeli daleko lépe jako my. Ale dostali jsme gól z penalty a na další tři jim nalili sami, ty jsme jim dali na zlatém podnose,“ řekl trenér Leoš Kalvoda pro klubový web. V prvním poločase tohoto utkání nastoupili dva hráči z Bosny. "V tom už pokračovat nebudeme,“ poznamenal.
Druhý rakouský zápas byl soubojem dvou nováčků, ze druhé ligy do nejvyšší soutěže postoupil SK Sigma Olomouc i SV Mattersburg, páteční soupeř Hanáků. Po bezbrankovém prvním poločase vedli od 65. minuty domácí. V 77. minutě srovnal po centru Adama Varadiho zprava hlavou Petr Ševčík.
"Hned na začátku jsme měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili. Pak jsme inkasovali, ale podařilo se vyrovnat. Zase tam byly mezery, ale to bylo o tom, že ty sestavy ještě nebyl poskládané, jak by měly, bylo to promíchané,“ řekl Kalvoda. "Hráli jsme dvojzápas, takže jsme chtěli zátěž rozložit na všechny. Teď už budeme vycházet z té rýsující se základní sestavy a jen s minimálními změnami,“ podotkl olomoucký kouč.
Další přípravné utkání čeká Sigmu ve středu 8. července. Hraje na hřišti slovenského mistra v Trenčíně.

Brankář Bárta jde do Jablonce za Moulise. Sigma se zajímala o Bednáře a Petrželu
Fotbalový brankář Michal Bárta doplní v nadcházející sezoně stávající gólmanskou dvojici v Jablonci nad Nisou. Pětadvacetiletý hráč přichází do třetího týmu minulého ročníku první ligy ze Sigmy Olomouc a s novými spoluhráči se už připravuje na soustředění v Rakousku.
"Michal přichází jako doplnění týmu brankářů ke stávající dvojici Vlasta Hrubý, Michal Špit. Potřebovali jsme ještě jednoho brankáře do týmu a Michal byl jedním z vytypovaných hráčů," uvedl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.
Opačným směřem přišel už minulý týden do Sigmy z Jablonce záložník Pavel Moulis. Jeho přestup na Hanou byl dnes potvrzen. "Kluby jsou na transferu dohodnuty, Pavel Moulis přestupuje do SK Sigma Olomouc,“ řekl pro www.sigmafotbal.cz Ladislav Minář, sportovní manažer hanáckého klubu. Moulis bude hráčem SK Sigma další tři roky, tedy do léta 2018.
V týdnu také padl možný návrat Davida Rozehnala z Francie, když bývalý obránce Sigmy, Bruggy, Paris SG, Lille podepsal smlouvu s belgickým KV Oostende.
Deník Sport v týdnu zveřejnil informaci, že se Sigma Olomouc zajímá také o hráče ze Sparty a Plzně. Hanáci projevili zájem o útočníka Sparty Romana Bednáře a záložníka Plzně Milana Petržely. První jmenovaný ale spíše zamíří do zahraničí a o příchodu Petržely z Plzně zatím není jasno, protože ten bojuje ve Viktorce o post pravého záložníka s Kopicem a Vůchem.

Statistiky z pátečních duelů
Gazovik Orenburg – SK Sigma Olomouc 4:1 (1:0)
Branka: 52. Petr.
SK Sigma Olomouc: Buchta - Štěpán, Rajnoch, Štěrba, Vepřek - Moulis, Houska, Tabakovič (46. P. Ševčík), Petr, Falta – Alispahic (46. Chorý, 50. Varadi). Trenér: Leoš Kalvoda. Asistent: Darko Šuškavčevič.

SV Mattersburg – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branka Sigmy: 77. P. Ševčík.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Svozil (46. Habusta), Šindelář, Hýbl – Zahradníček (65. Varadi), Ordoš, Cana, Plšek, Navrátil – Vašíček (64. P. Ševčík). Trenér: Leoš Kalvoda. Asistent: Darko Šuškavčevič.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz