Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podělte se o svůj olomoucký příběh

Kultura

30.3.2015

Autor: Zdeněk Vévoda

Olomoucké Divadlo na cucky připravuje na úvod letošního ročníku festivalu Divadelní Flora zcela jedinečnou podívanou. Do městské hry s názvem Tisíc a jedna Olomouc se může zapojit každý, kdo se podělí o své zážitky spjaté s konkrétními místy ve městě.

"Aktuálně jsme ve fázi sběru příběhů. Oslovujeme lidi na ulicích, historky nám také přichází mailem nebo přes sociální sítě. Olomoučané se nám svěřují se svými osobními zážitky, dost často ale vzpomínají také na historické události a proměny města. Zatím jsme zpracovali asi stovku námětů," uvedla Magdaléna Petráková, produkční divadla.

Díky podpoře Mezinárodního višegrádského fondu si mohlo Divadlo na cucky ke spolupráci přizvat maďarské komunitní divadlo KOMA Bázis, které se ve svých aktivitách soustředí především na panelová sídliště. Soubory společnými silami zpracují scénář, který by měl mít podobu mapy příběhů. "Vznikne trasa, po níž se účastníci akce budou pohybovat a na které jim budou jednotlivé příběhy představeny," doplňuje Magdaléna Petráková.

První olomoucká městská hra se uskuteční v den zahájení 19. Divadelní
Flory, v pátek 8. května od 14:30 hodin. Výchozí stanoviště bude v sídle Divadla na cucky ve Wurmově ulici. Pokud chcete svou vzpomínkou přispět i vy, máte poslední šanci. Své příběhy můžete zasílat do 30. března na emailovou adresu prasknipribeh@gmail.com. Více informací naleznete na webu www.divadlonacucky.cz.

Zdeněk Vévoda

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip