Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podnikavou hlavu vyhrál autor mobilní aplikace, která pomáhá lidem seznamovat se

Zprávy z regionu

19.6.2015

Autor: barsi

Vítězem šestého ročníku soutěže Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP) v Olomouci, se stal softwarový analytik Michal Šnajdar z Olomouce. V klání o nejlepší podnikatelský záměr zaujal porotu mobilní aplikací CatchMe, která uživateli pomůže poznat nové lidi v reálném světě. Titul Podnikatel v sukních získala Gabriela Valášková a její zdravé svačinky do škol, středoškolskou kategorii ovládla Anna Sedláčková s mobilní aplikací ulehčující cestování.

Soutěžící letos zaslali 51 podnikatelských záměrů. "Stejně jako v loňském roce bylo i letos velmi obtížné vybrat deset nejlepších příspěvků, které se mezi sebou utkají ve finále," uvedl ředitel VTP UP Jiří Herinek. Vítězem se nakonec stal softwarový analytik Michal Šnajdar z Olomouce, který zaujal porotu mobilní aplikací CatchMe. Ta uživateli pomůže poznat nové lidi v reálném světě. "Mobilní aplikace má vytáhnout lidi ven z virtuálního světa a pomoci jim navázat reálné mezilidské vztahy. Současně to může být marketingový nástroj, který mohou komerční firmy používat k tomu, aby nalákaly nové zákazníky nebo propagovaly své služby. Úkolem aplikace je dostat dvě neznámé osoby tváří v tvář do půl hodiny, navíc zábavnou formou," řekl vítěz soutěže, který získal odměnu 50 tisíc korun. Navíc bude moci spolu s dalšími finalisty využít poradenství odborníků z Vědeckotechnického parku UP, jenž poskytne i zázemí pro rozjezd podnikání. "První verze aplikace je vydaná, chtěli bychom ji ale posunout dál. Výhru využijeme na náklady spojené s dalším rozvojem," doplnil Šnajdar. Na druhém místě skončil Ondřej Zbytek a jeho mlžná komora, třetí příčku obsadily Hana Knopfová a Markéta Špundová s projektem nazvaným Knihy s duší.

Oproti minulému roku se zvýšil počet soutěžících v kategorii Podnikatel v sukních. Do ní spadají projekty vytvořené ženami nebo pro ženy určené. Zatímco loni mezi sebou soutěžilo 13 záměrů, letos jich bylo 22. Vítězkou se stala Gabriela Valášková, která vyrábí a rozváží zdravé svačinky dětem do škol, lidem do zaměstnání i domů. "Ohlasy jsou velmi pozitivní už jenom proto, že děláme i svačinky bezlepkové a nemléčné. Soutěž pro nás byla velká výzva a další motivací byla i výhra. Potřebujeme každou korunu, protože neustále do firmy investujeme," uvedla Valášková.

V kategorii středoškoláků porota ocenila studentku šumperského Technického lycea Annu Sedláčkovou, která představila návrh mobilní aplikace pro cestovatele. "Aplikace nabízí zjednodušení a zpříjemnění cestování. Navíc u konkurence chybí dostatek cestovních aplikací, které nabízejí více funkcí," uvedla dívka.

Vloni soutěž vyhrál podnikatel Radek Poisl ze Zábřehu s projektem AmoTec na výrobu a prodej automatických multifunkčních osvětlovacích systémů. V uplynulých ročnících již Podnikavou hlavou prošlo přes 250 soutěžících, někteří z nich již své nápady uvedli do praxe.

barsi

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz