Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.9 °C

Podnikněte cyklovýlet za kulturou! Expozice času ve Šternberku nabízí svým návštěvníkům úschovu kol zdarma

Kultura

22.7.2014

Autor: barsi

Přemýšlíte, co podniknete se svými dětmi o prázdninách? Máme pro vás tip na příjemný výlet, který kombinuje kulturní a sportovní zážitek. Šternberská Expozice času připravila na letní sezonu novinku -  každý, kdo se s platnou vstupenkou vydá objevovat krásy světa unikátních hodin a vesmíru, si může v budově na adrese ČSA 19 uschovat bezplatně své jízdní kolo.

Nová úschovna kol je umístěna přímo v budově Expozice času a slouží především jejím návštěvníkům. „Jedná se o uzamčený prostor se vstupem přes pokladnu muzea, kde každý zájemce spolu se vstupenkou obdrží i lístek od svého kola, a to mu naši zaměstnanci pomohou v úschovně bezpečně uložit,“ uvedl Adam Fritscher z Expozice času ve Šternberku. Úschovna pro návštěvníky má kapacitu zhruba deset jízdních kol. "V případě zájmu větší skupiny cyklistů se však dá ještě o něco navýšit, pokud se tedy návštěvníci se svými stroji prostorově trošku uskromní," dodal Fritscher s tím, že úschova kol v budově je pro návštěvníky Expozice času zcela zdarma. "Věříme, že zejména po červnovém otevření cyklotrasy Hvězdná z Olomouce do Šternberka bude zájem kolařů o turistické cíle ve Šternberku a okolí sílit. Jsme rádi, že této vítané skupině návštěvníků můžeme tímto krokem vyjít vstříc," uzavřel Fritscher.

Pokud by se úschovna zcela nezaplnila koly návštěvníků se vstupenkou, je k dispozici i ostatním zájemcům. Ti za úschovu svého bicyklu zaplatí jednorázový poplatek 10 korun. Úschovna je v provozu během otevírací doby Expozice času, tedy v hlavní sezoně (květen až září) od 10 do 17 hodin, mimo sezonu od 10 do 16 hodin. Pondělí je v Expozici času zavíracím dnem. Pro nahlášené a organizované skupiny je možné otevření expozice (a tedy i úschovny kol) kdykoliv.

barsi

Reklama

SPEMAX s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Přeprava stavebních strojů

Přeprava stavebních strojů a manipulační techniky. Převoz stavebního materiálu a práce hydraulickou rukou.