Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podvodníci v akci: falešný majitel firmy  a pacientův nepoctivý známý

Krimi

12.7.2013

Autor: amb

Dva případy zneužité důvěry řeší v těchto dnech olomoučtí kriminalisté. Oba mají mnoho společného: nepoctivci vždy podvedli a připravili o větší sumu peněz své blízké. V prvním případě údajný majitel firmy rodinu své bývalé partnerky a ve druhém povedený známý pacienta upoutaného na nemocniční lůžko.

Od včerejška je ze spáchání podvodu podezřelý třiatřicetiletý Olomoučan. "Na muže podala trestní oznámení jeho bývalá přítelkyně, která uvedla, že její partner od roku 2011 do začátku letošního roku podvodným způsobem vylákal na jejích rodičích celkem dva a půl milionu korun. Rodičům slíbil, že peníze vrátí z údajné dotace, kterou měla obdržet jeho firma sídlící na Kypru. Na půjčené peníze podepsal rodičům tři směnky. Dvě měly být splaceny v roce 2011 a třetí vloni. K dnešnímu dni však peníze nevrátil a firmu sídlící na Kypru ve skutečnosti nevlastní," popsala případ olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Policisté podle ní věc stále prověřují a zjišťují všechny okolnosti podvodného jednání. Muži za ně hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od čtyř do osmi let.
Na svou důvěru doplatil také osmapadesátiletý Olomoučan, který svému známému vloni v prosinci svěřil platební kartu včetně PIN kódu. "Z důvodu své nemohoucnosti a hospitalizace ve fakultní nemocnici a za účelem výběru finanční hotovosti předal kartu pětačtyřicetiletému muži. Ten zneužil jeho důvěry a z účtu k dnešnímu dni neoprávněně v několika výběrech odčerpal celkem 75 885 korun. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi," uvedla Štrbáková.

amb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941