Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Policie představila své priority: chce se více otevřít, zaměří se i na divácké násilí

Krimi

9.2.2009

Autor: Jan Procházka

Otevřít se více veřejnosti, zvýšit bezpečnost na silnicích a bojovat s extremismem. To jsou hlavní priority, které si stanovilo krajské policejní ředitelství pro rok 2009.

"Jednou z hlavních priorit bude řešení místních problémů na místní úrovni," řekl Martin Hrinko z krajského policejního ředitelství. Důležitá podle něj bude úloha okrskového policisty, který řeší problémy přímo v místě svého působiště. Výhodou je, že policistu občané znají a vědí, na koho se obracejí.

Policisté by se chtěli v roce 2009 zaměřit i na dopravu. "Chtěli bychom zvýšit bezpečnost nemotorizovaných účastníků provozu, zejména chodců a cyklistů," řekl Hrinko. Speciální pozornost bude podle něj věnována okolím škol a místům, kde dochází k častým kolizím. "Chceme maximálně využít technických prostředků, určených k dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu," dodal Hrinko.
Důrazně chce policie uplatňovat i proti fenoménu diváckého násilí. "Chceme spolupracovat s organizátory sportovních utkání a zároveň dohlédnout na to, že dodržují svoje povinnosti," vysvětlil Martin Hrinko.
Prioritou bude nadále i vytváření pozitivního obrazu policie v očích veřejnosti. "Naším cílem je zlepšit informovanost, zpřístupnit více informací na našich webových stránkách," uzavřel Hrinko.

Jan Procházka

Reklama

Restaurace na Statku Skrbeň

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rodinná restaurace v obci Skrbeň. Zaměřena na tradiční pokrmy s nabídkou i specialit v podobě domácích burgerů. V restauraci je možné pořádat různé oslavy, svatby, promoce a jiné. V letn...