Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Policie přivezla Ivana Langera do jeho bytu. Domovní prohlídka tam trvá od rána

Krimi

13.10.2015 aktualizováno 13.10.2015 19:43

Autor: Jan Procházka

Ivan Langer krátce před devatenáctou hodinou dorazil v silném policejním doprovodu do svého bydliště na ulici 8. května. V jeho bytě už od rána probíhá domovní prohlídka. Langera přivezli během bleskové akce, na otázky novinářů neodpovídal a celá skupina záhy zmizela za domovními dveřmi.

Krátce před devatenáctou hodinou policie přivezla Ivana Langera k jeho domu na ulici 8. května. Krátce před devatenáctou hodinou policie přivezla Ivana Langera k jeho domu na ulici 8. května. Foto: Jan Procházka

Už od rána čekali novináři před domem Ivana Langera na ulici 8. května. V jeho bytě probíhala domovní prohlídka, zprávy o tom, že by policie měla exministra přivézt, prosákly do médií už kolem poledne. Ivan Langer byl zadržen dnes ráno v Praze. Více o případu čtěte zde
Dlouho byl před domem klid, jen kolemjdoucí kroutili nad postávajícími novináři hlavami. Až krátce před sedmou hodinou na místo dorazila nejprve skupinka zakuklených policistů. V tu chvíli bylo jasno, že dlouhé čekání bude brzy u konce. Červené civilní auto pak přivezlo samotného Langera. Exministr byl zasmušilý, na žádný z narychlo položených dotazů neodpověděl a v doprovodu policistů zmizel za dveřmi domu.

Celá akce trvala jen několik vteřin. Celá akce trvala jen několik vteřin. Foto: Jan Procházka

Na případ je uvaleno informační embargo. Policejní prezident Tomáš Tuhý odpoledne na mimořádné tiskové konferenci uvedl, že první oficiální informace budou sděleny do tří dnů. A v podobném duchu se vyjádřil i vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Ani on totiž nechtěl případ komentovat.
Spolu s Ivanem Langerem bylo zadrženo několik dalších osob. Měl by mezi nimi být i Langerův spolupracovník a přítel Ivan Kyselý nebo náměstek krajského policejního ředitele Karel Kadlec. Podle některých zdrojů se policie zajímala i o olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila. Ani krajský úřad se k případu nechtěl vyjadřovat. Jeho mluvčí Kamila Navrátilová pouze potvrdila, že policie do sídla kraje skutečně dorazila.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941