Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pomozme Divadlu na cucky: Chce vybrat půl milionu a otevřít novou scénu na Dolním náměstí

Kultura

7.4.2017

Autor: Jan Procházka

Divadlo na cucky a všechny jeho aktivity se budou stěhovat. Na Dolním náměstí vznikne nový kulturní prostor, který kromě sálu nabídne i kavárnu, galerii a zázemí pro různé workshopy a kurzy. Aby se v září mohlo otevřít, potřebuje ale ambiciózní projekt podporu veřejnosti. V internetové kampani, která odstartovala právě dnes, chce získat půl milionu korun. Přispět můžete symbolickou částkou i značnou sumou. Kampaň potrvá do 20. května.

Olomoucké Divadlo na cucky, ale i další blízké organizace, se budou stěhovat z Wurmovy ulice do samého centra. Na Dolním náměstí zabydlí prostory, v nichž kdysi sídlila společnost Kvapil Elektro. Právě známý olomoucký podnikatel dal divadelníkům šanci. Vzniknout má sál pro zhruba padesátku diváků, zkušebna, zázemí, galerie a také kavárna. Pokud se podaří sehnat potřebné prostředky na rekonstrukci, chtělo by divadlo na Dolním náměstí zahájit příští sezonu.

S myšlenkou přišla obecně prospěšná společnost DW7, která ve městě působí jedenáctým rokem a kromě pořadatelství mezinárodního festivalu Divadelní Flora se stará také o chod Divadla na cucky, komunitní Za()hradu nebo Galerii W7. „V průběhu uplynulých let se nám podařilo nastartovat řadu aktivit, které získávají dobré jméno i v zahraničí. Otevření nového prostoru je pro nás velkou výzvou, jak dosavadní snahy zase posunout o krok dál,“ uvedl ředitel organizace Jan Žůrek. Na rekonstrukci je potřeba tří milionů korun, část peněz chce divadlo získat od svých podporovatelů z řad veřejnosti právě prostřednictvím kampaně, která dnes odstartovala na serveru Hit Hit. "Věříme, že se nám to podaří. Do 20. května to není moc času, ale aspoň to bude dramatické," poznamenal Žůrek. Pro každého dárce jsou připraveny odměny. Jaké? Podívejte se přímo na stránky hithit.cz a třeba se zapojte. Redakce Olomouc.cz je hrdým partnerem nové scény.

Jan Procházka