Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pořádný mejdan, zvířátka i divadlo. Podívejte se, kam
 v Olomouci zajít během svátků

Kultura

22.12.2014

Autor: jap

Zůstáváte přes svátky v Olomouci? Nevadí. Nudit se nebudete. Hrají divadla, konají se koncerty, vyrazit můžete třeba na hrad či do zoologické zahrady. Nebo na pořádnou party. Vybere si každý.

Na Štědrý den můžete zajít třeba do zoologické zahrady. Ta pro všechny návštěvníky připravila dětské vstupné. A vzkazuje, že zvířata nespí ani v zimě. Alespoň většina. Kromě Štědrého dne a Silvestra navíc do zoo můžete vyrazit i večer. Populární večerní prohlídky se konají každý den v 16, 17 a 18 hodin.
Už po dvacáté šesté také do naší země dorazí Betlémské světlo. Pro plamínek z Betléma se lidé mohou zastavit na Štědrý den u Trojice, kde jej budou skauti a skautky rozdávat od devíti do tří. Betlémské světlo bude také k dispozici v olomouckých kostelích.
Mezi krásné zážitky patří i návštěva oblíbených půlnočních mší. V Olomouci se jich koná mnoho, jejich seznam je součástí našeho Vánočního servisu.
Na první vánoční svátek se můžete potěšit návštěvou hradu Šternberk. Od čtyř do sedmi jsou vždy v celou hodinu připraveny poetické prohlídky hradu. Mimo informací týkajících se historie hradu a vánočních tradic, uslyšíte půvabné příběhy z knihy Piera Gribaudiho Příběhy vánoční noci, lákají pořadatelé.
Vyrazit můžete i za kulturou. Třeba do Moravského divadla na Sluhu dvou pánů či živý betlém na Svatém Kopečku. Ten bude k vidění v ambitu za bazilikou v 16:30.
V michalském chrámu se pak od sedmnácti hodin uskuteční vánoční koncert v podání pěveckého sboru Collegium vocale.
Na Štěpána, tedy 26. prosince už bude zábava volnější. V Bounty Rock Café hrají od dvaceti hodin Blues Power, Stage bar na třídě 1. máje zase připravil akci Rap bez servítek. Tradiční Česká mše vánoční pak bude od 19 hodin znít v mořickém kostele.

Silvestr můžete oslavit na různých místech. Organizovaná zábava se ale letos nebude konat na Horním náměstí. Město tam chystá program až na 1. leden. Vyrazit ale můžete třeba opět do Šternberka na hrad. Prohlídky se uskuteční od 10 do 16 hodin. Začátky prohlídek budou vždy v celou hodinu. Na nádvoří hradu bude připraveno občerstvení a o hudební doprovod se postará flašinetářka.
Silvestrovský program je i v klubech: třeba v Bounty Rock Café s Pražským Výběrem Tribute a tombolou. Nebo v Patnáctce, která zve na pořádný mejdan. Kompletní výpis toho, co se v Olomouci a okolí děje, najdete v našem Přehledu akcí.

jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941