Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Posila Mory Pavel Skrbek: "Jestli budu hrát v Olomouci celou sezónu, se teprve ukáže"

Rozhovory

19.8.2014

Autor: Radek Heloňa

Mora prohrála první přípravný duel. S Kometou Brno padla 1:3. V obraně Kohoutů hrála defenzivní posila Pavel Skrbek. Obránce, který si prošel NHL, Finskem a hlavně Švédskem, ukázal, že bude pro Olomouc velkou posilou. Jak dlouho ale zůstane na Hané, se ještě neví. Neví to ani samotný hráč. "S vedením a trenéry jsem na něčem domluven. Možnost, že odejdu ven, ještě existuje, ale to se raději zeptejte přesně vedení klubu. Může se to vyvíjet celý rok," řekl po utkání s Brnem Pavel Skrbek.

Pavle, jak hodnotíte zápas v olomouckém dresu?
Pro mě to nebylo nic moc, protože poslední zápas jsem hrál v Lulea 25. března. Teď jsem se chodil tři týdny sklouznout s klukama na Kladně, ale žádné ostré tréninky. Takže jsem se snažil chytit v utkání správné načasování, byl to spíše boj. Je to trochu jiný hokej.

Brno je finalista loňské extraligy. Dá se nějak odhadnout síla extraligy podle výkonu Komety?
Těžko říci. Je 20. srpna, ještě jsou tři týdny do začátku. Olomouc snad vše kromě zápasu proti Brnu vyhrála, zatím nelze nic odhadovat.

Jak vypadá vaše budoucnost v HC Olomouc?
Uvidíme. S vedením a trenéry jsem na něčem domluven. Možnost, že odejdu ven, ještě existuje, ale to se raději zeptejte přesně vedení klubu. Může se to vyvíjet celý rok.

Byl jste překvapen, že se vám Olomouc ozvala?
Ano, ale šlo to hrozně rychle. On je v Olomouci Paty (Pavel Patera), kterého znám hodně dlouho. Pak mi volal Dopi (Jiří Dopita), za pět minut bylo v podstatě vše dohodnuté.

Stačil jste si před zápasem se spoluhráči něco říct k utkání?
Ani moc ne. Já jsem opravdu v Olomouci den, takže jsem se snažil spíše co nejvíce okoukat, jak to v týmu chodí, jak hraje, poznávám spoluhráče. Na nějaké hodnocení je brzo.

Jak se vám hraje v rozšířené obranné a útočné třetině?
Já jsem rozdíl nepoznal. Mě to přijde úplně stejné.

Jak se vám zdá silný kádr Olomouce?
Opravdu pro mě složité hodnotit. Dva roku jsem v extralize nehrál. Dva zápasy jsem odehrál jen v Evropské lize. Kluci v přípravě vyhrávali, takže tým nějak silný bude, ale vše prověří až extraliga. Bude větší tempo, více lidí, větší tlak.

Je pro vás lákavé hrát v dresu nováčka soutěže?
Je. Musím přiznat, že to je pro mě určitá výzva. Chtěl bych tomu týmu přispět. Snad to bude v mých silách.

Vedení klubu si od vás slibuje, že do týmu přinesete potřebné zkušenosti...
Ano, někde jsem to četl (smích). Spíš se budu snažit pomoci herně, jestli to bude i těmi zkušenostmi, to se uvidí.

S trenérem Fialou se znáte z Kladna?
Ano, ale ne nějak moc. Na Kladně jsme se vždy pozdravili. Nehrál jsem s ním ani hokej. V jeho fotbalové jedenáctce jsem hrál snad dva zápasy, ale to mi bylo snad sedmnáct let (smích).

Pavel Skrbek pohledem trenéra HCO Petra Fialy
"Diváci mohli vidět, že to je hráč, který snese extraligová měřítka. V první třetině je možná snesl jediný. Výškou a silou dokáže situace rychle řešit. Snad zůstane déle. Uvidíme jak dlouho. Třeba se zalíbí nějakému mecenáši na tribuně, který ho v Olomouci podrží déle. Extraligu začne v Olomouci, jestli zůstane celou sezónu, se uvidí. Výkonnostně nadstandartní hráč."

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip