Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Poslední zápas sezony chtějí hráči Mory věnovat věrným fanouškům

Sport

18.4.2015

Autor: rhe

Mora se zachránila v extralize. Kohouti odehráli třetí baráž za sebou. Poprvé v roli týmu, který hájil nejvyšší soutěž. Podruhé za sebou byli Hanáci v nepříjemné soutěži úspěšní. Extraligu zachránili kolo před koncem. V posledním utkání baráže hostí Piráty Chomutov, kteří nejvyšší soutěž vybojovali na úkor Slavie Praha, která spadla po jedenadvaceti letech. V posledním utkání sezóny s Piráty si chtějí hráči Mory se svými fanoušky hokej hlavně hodně užít.

Mora zvládla dvanáctikolovou baráž a kolo před koncem slavila záchranu. Olomouc prohrávala až do 48. minuty v Českých Budějovicích, které už nemohly pomýšlet na postup do extraligy. Hanáci poté čtyřmi góly obrátili skóre a po skončení zápasu už jen čekali, zda pro ně dopadne příznivě
utkání v Chomutově. "Naštěstí se nám podařilo vývoj otočit a pak jsme čekali, jak to dopadne v Chomutově. Jsme rádi, že jsme o záchraně extraligy rozhodli teď a nenechali to na poslední zápas," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.
V neděli čeká Kohouty poslední zápas sezóny. Na vlastním ledě vyzvou chomutovské Piráty, kteří si účast mezi hokejovou elitou v příští sezóně vybojovali stejně jako Mora v předchozím kole. Ani jeden z mančaftů tak prakticky nemá, co ztratit, to nejdůležitější už získali. Že by ale parta kolem kapitána Pavla Patery něco vypustila, Buc popírá. "Myslím, že do toho půjdeme naplno. Chceme si ten zápas užít a hlavně ho hrát pro fanoušky. Chodili na utkání celou sezónu, tak se jim chceme odvděčit,“ řekl webu Mory útočník David Buc.
Ve stejné notě pokračoval zkušený Radim Kucharczyk, který byl jedním z hlavních strůjců výhry na Motoru. "Stoprocentně si to chceme užít. Těšíme se na fanoušky a chceme jim to vrátit, protože při nás stáli po celý rok, i když to někdy stálo za prd, jednoduše byli pořád s námi,“ vysmekl Kucharczyk na závěr poklonu olomouckým fanouškům a nepřímo je tak pozval na rozloučení s velmi napínavou a dlouhou sezónou.
Chomutov pomohl Moře i sobě v duelu se Slavií. Zápas skončil v normální hrací době 2:2 a právě jakákoliv výhra Pirátů znamenala i úspěch pro Hanáky. V prodloužení se trefil obránce Martin Rýgl. Rodák z Jablonce hrál v sezóně 2008/2009 i 15 zápasů za Moru jako host ze Znojma.
"Byl to určitě můj životní gól. Je to krásný pocit. Některé týmy hrají o titul v extralize, ale ta baráž je daleko psychicky náročnější. Když to tady pak vidíte, jak slávisté odjíždějí v slzách, tak je to daleko emotivnější, že jsme to tak zvládli. Teď si užijeme krásný víkend a uvidíme, co bude dál," řekl Rýgl.

HC Olomouc - HC Piráti Chomutov
Zimní stadion v Olomouc, neděle, 19.4., 17:00.
Pravděpodobné sestavy: HC Olomouc: Vošvrda – Vyrůbalík, Staněk, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Laš, Knotek, Kucharczyk – Buc, Patera, Matai – Řípa, Herman, Pekr – Rachůnek, Marosz, Dlouhý.Trenéři: Petr Fiala, Jiří Dopita a Jan Tomajko.
HC Piráti ChomutovKopřiva – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň D., Růžička V., Kaše O. – McGregor, Dušek, Květoň L. – Račuk, Chlouba, Šagát – Veselý. Trenéř: Břetislav Kopřiva a Aleš Totter.

Poslední vzájemný duel Mory a Pirátů hraný v Chomutově 10.4. 2015
HC Piráti Chomutov - HC Olomouc 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 48. Hřebejk (Rýgl), 52. Kämpf (L. Květoň, Rýgl), 54. Gajovský (D. Květoň, Skinner) – 27. Vyrůbalík (Marosz), 30. Řípa (Herman, Pekr), 32. Knotek (Laš, Staněk), 47. Marosz (Rachůnek, Skrbek). Rozhodčí: Hradil, Šír – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4579. Střely na branku: 25:18. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
Piráti Chomutov: Hanuljak (32. Kopřiva) – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman – Hovorka, Dušek, L. Květoň – O. Kaše, Růžička, Gajovský – D. Květoň, Kämpf, Hřebejk – McGregor, Chlouba, Šagát – Račuk, Veselý.
HC Olomouc: Vošvrda – Skrbek, Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Buc, Patera, Matai – Laš, Knotek, Kucharczyk – Řípa, Herman, Pekr – Rachůnek, Marosz, Zuzin.

Reklama

Hi5h Indian restaurant & lounge bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Hi5h je symbolem dokonalého propojení indické gastronomie s netradičním pojetím přípravy a servírování koktejlů Hi5h nabízí výjimečné chutě Indie připravovány z těch nejkvalitnějš...