Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Poupětovu ulici čeká zatěžkávací zkouška, budou jí projíždět těžké nákladní automobily

Zprávy z regionu

11.9.2013

Autor: amb

V souvislosti s rekonstrukcí pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc dojde ke změnám dopravy v přilehlé Poupětově ulici. Radní města souhlasili s dočasnou změnou vedení dopravy v okolí rekonstruovaného pavilonu a Poupětovou ulicí tak budou po dva měsíce projíždět vozidla stavební firmy, která velkou investici realizuje.

Důvodem žádosti stavební firmy je skutečnost, že v této části města probíhají i další investice. V místě, kudy dosud jezdila vozidla stavby, se totiž budou nyní provádět také přípojky dešťové a splaškové kanalizace a přeložka horkovodu v trase ulic Wolkerova a Zamenhofova, kterou realizuje společnost Dalkia. Stavební práce se navíc zpozdily vlivem rozsáhlého archeologického průzkumu, který trval o dva měsíce déle, než bylo plánováno v původním harmonogramu prací.
Podle odboru dopravy je tedy v současné době jediným možným přístupem na stavbu Poupětova ulice. "V případě, že by stavební firma nedostala souhlas s využitím této ulice pro vozidla stavby, nebylo by možné dokončit parkoviště, které je součástí rekonstrukce výstaviště Flora, v termínu," vysvětlil náměstek olomouckého primátora pro dopravu Ivo Vlach.
Doprava byla na stavbu dosud vedena připojením od Zamenhofovy ulice a výjezd vozidel byl vedle tramvajové zastávky ve Wolkerově ulici. V Poupětově ulici bylo přechodné dopravní značení se zákazem vjezdu vozidel stavby.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip