Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přechod nepřechod u Šantovky dostane semafor, dopravu to prý nezbrzdí

Zprávy z regionu

15.7.2014

Autor: Jan Procházka

Problematické místo k přecházení spojující autobusové nádraží u tržnice s obchodní galerií Šantovka dostane semafor a stane se tak regulérním přechodem pro chodce. Na základě výsledků studie o tom rozhodlo vedení města. Semafor by měl být synchronizován se světelnou křižovatkou a chodce pouštět jen ve chvíli, kdy má doprava na Polské červenou.

Jako nepříliš šťastné řešení se ukázalo takzvané místo pro přecházení spojující autobusové nádraží u tržnice s obchodní galerií Šantovka. "Problém je v tom, že lidé nevědí, jaký tam panuje režim, že nemají přednost před auty. A téměř plynule tam přecházejí," připomněl náměstek primátora Ivo Vlach. Radnice si proto už krátce po otevření obchodní galerie nechala vypracovat studii, která měla pomoci najít lepší řešení. "Rozhodli jsme se nakonec pro vybudování semaforu s tlačítkem pro chodce. Zařízení ale bude začleněno do křižovatky, takže by nemělo docházet k jejímu ucpávání, chodci totiž dostanou zelenou jen ve chvíli, kdy auta na Polské čekají," vysvětlil náměstek. Čekací doba na přechodu by přitom neměla přesáhnout sedmdesát vteřin.
Nového semaforu se chodci dočkají pravděpodobně už během srpna, jeho instalace potrvá asi týden a neměla by ovlivnit provoz.

Reklama

ÚVT internet s.r.o. (partnerská pobočka NejPřipojení)

Katalog firem » Služby » Internet provider

Připojení k internetu nejen v Olomouci, ale na celém území ČR. Díky velkému výběru z více druhů IPTV platforem si televizní obsah nastavíte zcela podle svých potřeb.