Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Předprodej lístků na pět desítek představení Divadelní Flory začne už v pondělí

Kultura

20.4.2012

Autor: roc

Celkem osm městských scén bude hostit 16. ročník mezinárodního festivalu Divadelní Flora, který se letos v Olomouci uskuteční 10. až 20. května. Tradiční nesoutěžní přehlídka divadelní tvorby českých i zahraničních souborů, jejímiž pořadateli jsou Divadlo Konvikt a Moravské divadlo Olomouc, nabídne téměř pět desítek rozmanitých produkcí.

"Příznivce tanečního divadla jistě osloví projekt Power of Visegrad Dance, jehož součástí bude světová premiéra inscenace slovenského režiséra Jozefa Vlka Power Power Dance, a následně i uvedení čtyř představení sólistů, kteří se na vzniku projektu podílejí," sdělil za pořadatele festivalu Zdeněk Vévoda. Do Olomouce podle jeho slov zavítá také polská tanečnice Anna Steller, Maďarka Anna Réti, elitní slovenský soubor Debris Company a česká taneční skupina VerTeDance.
Druhý festivalový blok obstarají přední české činoherní soubory - Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Husa na provázku, Národní divadlo moravskoslezské, brněnská Reduta a pražské Divadlo v Dlouhé - s celkem pěti profilovými tituly režiséra Jana Mikuláška. Diváci se mohou těšit na adaptace klasických románů (Na větrné hůrce, Doktor Faustus) i současné prózy (Gottland, Europeana) a také na inscenaci hry britského dramatika Dennise Kellyho Láska a peníze.
Opravdovou specialitou festivalu pak bude platforma Žádná Komedie!, díky níž festivalové publikum zhlédne v Moravském divadle a klubu S-cube unikátní retrospektivu sedmi inscenací Pražského komorního divadla (Goebbels/Baarová, Srdce temnoty, Víra, láska, naděje, Hodina, kdy jsme o sobě nic nevěděli, Podzemní blues, Weissenstein a Legenda o svatém pijanovi). "Tento soubor letos v červenci definitivně ukončí úspěšnou dekádu svého působení završenou nedávným oceněním Divadlo roku 2011 v divadelní anketě o Ceny Alfréda Radoka. Olomoučtí diváci mají díky Floře jedinečnou možnost vidět jejich inscenace pohromadě," láká zájemce Vévoda.
Šestnáctá Divadelní Flora nabídne kromě těchto představení celou řadu dalších divadelních produkcí a také bohatý doprovodný program. Předprodej vstupenek na jednotlivé festivalové tituly odstartuje v pondělí na pokladně Moravského divadla. Více informací o přehlídce naleznou zájemci na www.divadelniflora.cz.

roc

Reklama

NejPřipojení.cz s.r.o.

Katalog firem » Služby » Internet provider

Připojení k internetu na jakékoliv adrese v Olomouci a okolí. Široký výběr z lokálních poskytovatelů. Ke každému internetu nyní IPTV za 1 Kč/měs. na půl roku, kterou si bez problému nas...