Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Překvapení v zoo: Obří štíří samička přivedla na svět dvacet mláďat, všechny je nosí na zádech

Zprávy z regionu

18.8.2014

Autor: barsi

Vůbec poprvé se v zoologické zahradě rozmnožili veleštíři, což zaměstnance zoo značně překvapilo. Jelikož štíři byli do zoo původně pořizováni pouze jako dekorace, s jejich rozmnožením se nijak nepočítalo. O to větší překvapení byl také počet mláďat, samička jich přivedla na svět rovnou dvacet.

Veleštír Petersův tak v zoo bude mít další zástupce. "Narodilo se jich kolem dvaceti. Prozatím je matka nosí všechna na zádech. Po narození mají bílou barvu, zhruba po měsíci začínají tmavnout," uvedla mluvčí zoo Iveta Gronská s tím, že zatím není jisté, kolik mláďat vlastně ve výsledku přežije. Samici s mláďaty pracovníci zoo oddělili od dospělého samce a dalšího dospělého jedince zatím nejistého pohlaví. "Hrozilo by totiž, že by si mohli mláďata zaměnit s kořistí," dodala Gronská.

Ve volné přírodě bychom ho našli v pralesích jihovýchodní Asie pod kameny nebo v noře, kterou si sám vyhloubí. Ačkoliv se řadí k největším štírům vůbec, jeho jed pro člověka není příliš nebezpečný.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip