Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přeneste se do doby Jane Austenové a prožijte den jako z románu

Tipy a názory

18.5.2015

Autor: barsi

Chcete prožít jeden den jako hrdina či hrdinka románu Jane Austenové? Příležitost budete mít už tuto sobotu, kdy se v Olomouci uskuteční Empírový den. Program odstartuje už v dopoledních hodinách tanečním seminářem, dopoledne si budete moct užít nefalšovaný piknik v Botanické zahradě a po podvečerním představení Emmy v Moravském divadle akce vyvrcholí závěrečným plesem v Domě armády.

Celodenní program je spojený s uvedením adaptace románu Jane Austenové Emma v Moravském divadle, která měla premiéru 8. května. "Když se dramatizace Emmy objevila na dramaturgickém plánu, bavila jsem se o tom s Neilem Bakerem, který v Moravském divadle zpívá ve sboru opery a operety a jako rodilý Brit byl z toho titulu přirozeně nadšený. Říkal mi, že zná v Brně skupinu lidí, která se Austenové věnuje. Pořádají nejrůznější tematické, kostýmované akce. V Brně jsem se seznámila s Kateřinou Báňovou, která studovala divadelní produkci na JAMU a vede sdružení Jane Austen Brno. Domluvily jsme se, že by bylo výborné uspořádat něco podobného jako doprovodný program k premiéře naší inscenace," uvedla Machačíková.

"Letos uběhne právě dvě stě let od vydání románu Emma od nejznámější anglické autorky Jane Austenové, a proto jsme se rozhodli uspořádat v Olomouc jedinečný zážitkový den pro všechny, kteří chtějí nejen vidět adaptaci oblíbené knihy v jevištní formě, ale též na chvíli vstoupit do jejího světa a z diváků se stát účastníky," doplnila Kateřina Báňová z pořádajícího sdružení. Program odstartuje už v dopoledních hodinách tanečním seminářem v prostoru Korunní pevnůstky. Odpoledne si budete moct užít nefalšovaný piknik v Botanické zahradě a po podvečerním představení Emmy v Moravském divadle akce vyvrcholí závěrečným plesem v Domě armády.

V prodeji už jsou poslední volné lístky. Lístky lze zakoupit buď pouze na představení Emma (v ceně vstupenky je i vstup na odpolední piknik), nebo na kompletní celodenní program. Vedle standardní celodenní vstupenky je k dispozici také VIP vstupné s bonusy v podobě projížďky kočárem nebo setkání s účinkujícími v inscenaci Emma. Více informací na www.empirovyden.cz

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941