Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přepadl hernu a pobodal servírku, po dopadení přiznal další ozbrojenou loupež

Krimi

12.6.2012

Autor: mb

Přepadená herna, pobodaná servírka a vyloupené potraviny – to je výčet zločinů, z nichž se mají nyní zodpovídat dva mladíci z Olomouce. Přítrž jejich loupežnému a násilnému řádění učinili policisté po neúspěšném přepadení herny ve Šternberku devatenáctiletým útočníkem. Jak se ukázalo, nebyl to jediný zločin tížící jeho svědomí. S kuklami na hlavách a pistolí v ruce přepadl v únoru společně s osmnáctiletým komplicem i prodejnu potravin na Libušině ulici v Olomouci. Mladíkům nyní hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Do vazby putoval v těchto dnech devatenáctiletý útočník z Olomouce, který v pátek krátce před třetí hodinou ranní navštívil hernu na ulici Československé armády ve Šternberku. Na svou loupežnou výpravu se vybavil dokonce nožem na řezání koberců, který s vidinou kořisti neváhal obrátit proti obsluze baru.
"Za účelem získání finanční hotovosti mladík nejprve předstíral nevolnost, aby obsluhující ženu odlákal z prostoru od pokladny a následně na ní zaútočil násilným vytlačováním z prostoru za barem,“ popsala mužův útok mluvčí olomoucké policie Marie Štrbáková. Servírce na pomoc přispěchala jiná žena, která v té době seděla v herně jako host. Ani to ale útočníka neodradilo. Obrátil proti servírce nůž na korce a podle policejního vyjádření jí zasadil nejméně pět bodnořezných ran do hrudníku, levého předloktí a hlavy, které si vyžádaly lékařské ošetření s neupřesněnou dobou léčení.

"Po překonání odporu obou poškozených se mladík pokusil odtrhnout pokladnu z baru, což se mu nepodařilo a z místa utekl, aniž majiteli herny způsobil škodu odcizením. Díky informacím, které získali policisté na místě činu, a pátrací činnosti zadrželi krátce nato mladíka z Olomouce, který se zdržoval ve Šternberku na ulici Nádražní u supermarketu Albert,“ sdělila Štrbáková k vyústění loupežného incidentu. Nezdařený útok se tak muži stal osudným, po zadržení se policistům ke spáchání loupežného přepadení a útoku na servírku doznal. Jak se ukázalo, na svědomí toho měl ještě více.

"Muž se také doznal ke spáchání loupežného přepadení dne 24. února 2012 okolo 18:45 hodin v pultové prodejně potravin na ulici Libušina v Olomouci. Zde po předchozím zamaskování svých obličejů kuklami, s výřezy pro oči a ústa a navlečením rukavic, vstoupil do herny společně se svým kamarádem a zamířil na pětapadesátiletou prodavačku plynovou pistolí, kterou opatřil jeho společník,“ přiblížila předchozí loupežné přepadní mluvčí.
Pod pohrůžkou pistolí se na prodavačce dožadoval vydání finanční hotovosti. Přesvědčivost svému útoku dodal ještě výhrůžkami zastřelením a smýknutím na podlahu. Mezitím jeho osmnáctiletý komplic, taktéž z Olomouce, rozhodně neztrácel čas. "Druhý muž násilně vytrhl zásuvku pokladny, odkud odcizil denní tržbu ve výši 25 500 korun a z prostoru pod pultem cigarety různých značek v celkové hodnotě 16 404 korun, stravenky v hodnotě nejméně tisíc korun a jízdenky MHD v hodnotě 4000 korun. Při tomto jednání nevratně poškodil pokladnu v hodnotě 6 500 korun,“ upřesnila dále Štrbáková.
Oba mladíci z Olomouce za své činy nyní čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a hrozí jim až desetiletý pobyt ve vězení. Na mladíka, který přepadl servírku herny, podali policisté návrh na vzetí do vazby, který státní zástupce akceptoval.

mb

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz