Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přes dvě stě dětí vymýšlí novou müsli tyčinku, vítězný produkt půjde do prodeje  

Zprávy z regionu

26.11.2014

Autor: barsi

Více než dvě stě žáků osmých ročníků základních škol z Olomouckého kraje se účastní soutěže Fit s müsli, která má motivovat děti ke studiu potravinářských a zemědělských oborů. Pětasedmdesát přihlášených tříčlenných týmů musí během necelých čtyř měsíců nejen vymyslet složení své tyčinky, ale také navrhnout obal či zvolit obchodní model. Vítězné družstvo získá odměnu 30 tisíc korun, a navíc společnost Úsovsko tyčinku skutečně vyrobí.

Aby mohli žáci navrhnout co nejdokonalejší tyčinku, prošli úvodní roadshow, kde se dozvěděli, z čeho a jakým způsobem se tyčinky vyrábějí. "Překvapil nás nejen velký zájem školáků, ale i jejich aktivita na roadshow. Teď jsme v očekávání, jak to celé dopadne. Svým způsobem je to totiž výjimečná záležitost, protože na žáky základních škol klademe obdobné nároky jako na středoškoláky," uvedl Jiří Rudolf, místopředseda sdružení OK4Inovace, které soutěž pořádá ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci.

Soutěžní úkoly pro žáky z třiadvaceti různých škol z celého Olomouckého kraje zahrnují vstupní test s padesáti otázkami zaměřenými na potravinářství a zemědělství, průzkum trhu, návrh značky a obalu, složení müsli tyčinky a tvorbu obchodního modelu, včetně kalkulace výrobních nákladů. Prvních pět družstev s nejlepším dosaženým bodovým hodnocením pak bude prezentovat svůj projekt při finále před odbornou porotou. Toto finále se bude konat v lednu 2015 přímo v sídle společnosti Úsovsko v Klopině na Úsovsku. Nejlepších pět týmů zde bude před porotou obhajovat svou práci a prezentovat, jak postupovaly v jednotlivých etapách a k jakým dospěly závěrům. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční 5. února 2015 v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje v Olomouci.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941