Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přidá Sigma devátou výhru v řadě proti Kučerově Znojmu?

Sport

18.10.2016

Autor: rhe

Vedoucí tým FNL SK Sigma Olomouc hraje ve 12. kole Fotbalové národní ligy na domácím Andrově stadionu s týmem Znojma vedeným Radimem Kučerou. Utkání začíná ve středu v 17:00. V sobotu přidala Sigma osmé vítězství na hřišti Sokolova. Podaří se svěřencům Václava Jílka přidat devátou výhru?

Tomáš Chorý by měl opět být základním stavebním kamenem ofenzívy Sigmy v duelu proti Znojmu. Tomáš Chorý by měl opět být základním stavebním kamenem ofenzívy Sigmy v duelu proti Znojmu. Foto: www.sigmafotbal.cz

Sigma chce udržet šňůru vítězství a první místo, protože Baník ztrácí jen dva body. K tomu je třeba Znojmo porazit, což určitě nebude jednoduché.
Znojmo trénuje Radim Kučera, Sigmácká legenda. A ten hráče Sigmy dopodrobna zná. Podaří se ve středu v podvečer soupeře něčím překvapit? "V první řadě nechceme překvapit Radima Kučeru. Spíš se chceme prezentovat takovou kvalitou výkonu, aby nám to dávalo předpoklad utkání kontrolovat a dotáhnout do vítězného konce. Spíš než překvapit soupeře chceme využít našich silných stránek, což se nám třeba v posledním utkání tolik nedařilo. Chceme být v utkání dominantnější, než v předchozím,“ řekl kouč Sigmy Václav Jílek pro www.sigmafotbal.cz
V sestavě SK Sigma budou scházet dva nejzkušenější ofenzivní hráči. Útočník Václav Vašíček začal po zranění s přípravou a hrát ještě nemůže, záložník Jakub Petr má jednozápasovou stopku za čtyři žluté karty. "Absenci Kuby Petra bych nebral ani z pohledu toho jména nebo zkušenosti, spíš z pohledu toho, že mužstvo nějakým způsobem fungovalo a to je pak dobré, když se do toho moc nesahá. Samozřejmě karetní trest ho vyřadil ze hry, ale nemyslím si, že bychom ho nebyli schopni nahradit. Máme tam několik možností, nějakým způsobem jsme to dohrávali docela dobře v Sokolově, uvidíme ještě, pro jakou možnost se rozhodneme. Věřím, že kdo do utkání místo Kuby nastoupí, tak to zvládne,“ dodal Jílek.
Kde vidí Václav Jílek sílu Znojma? "Jednoznačně soupeř hrozí celkovou ofenzivitou mužstva, schopností hráčů dostat se do zakončení, zakončení vyřešit. Radim tam má k dispozici několik mladých hráčů, ať už jsou to Rybička, Klíma, Bartolomeu nebo Njire, to jsou šikovní hráči, doplnění o zkušenější. Nelze se koncentrovat jenom na jednoho, útočná vozba je produktivní, Znojmo dává hodně branek. Takže budeme muset být zodpovědní do defenzivy a využít okének v obraně soupeře,“ řekl Jílek.
Trenér Sigmy doufá v podporu fanoušků, byť se hraje ve středu, protože si zápas k přímému přenosu vybral ČT SPORT. "Jestli přijde víc diváků, to nedokážu posoudit. Nevím, do jaké míry to bude pro fanoušky v tento termín zajímavé. Byly bychom samozřejmě rádi, velmi rádi, za každého fanouška, za každý hlas, za podporu. Čím větší, tím lepší. Ale samozřejmě výsledky jsou jedna věc, to by fanoušky mohlo přilákat, na druhou stranu chápu, že ten termín není pro všechny optimální, ke všemu je to televizní utkání. Takže uvidíme, necháme se překvapit,“

1. SC Znojmo 2016/2017. 1. SC Znojmo 2016/2017. Foto: www.1scznojmo.cz

Znojmo má v zádech výhru nad Varnsdorfem a je v tabulce páté. Radim Kučera ctí sílu Sigmy, ale nejede na Hanou prohrát. "Olomouc má lauf. Jedeme tam samozřejmě s cílem uhrát dobrý výsledek a domácí potrápit,“ vyslovil přání trenér Radim Kučera, který zanechal jako hráč v Sigmě obrovskou stopu, vždyť s ní jako kapitán kraloval v domácím poháru.
"Budu se do Olomouce těšit, ale jak jsem zmiňoval, doufám, že domácí potrápíme,“ ještě jednou zopakoval kouč, pro nějž to jistě bude na Andrově stadionu speciální zápas. Hlavu však bude mít poněkud zamotanou, co se týče základní sestavy. "Chtěl bych sestavu nějakým způsobem ustálit, ale zatím to nejde, protože jeden zápas jsou výkony výborné a druhý horší. Hráči si svými výkony o základní sestavu říkají sami. Pořád hledám optimální jedenáctku, vždy myslím, že se mi vykrystalizovala a potom přijde například zranění, špatný výkon.“ dodal Kučera pro klubový web Znojma.
V sestavě 1. SC by se měli objevit i Jaroslav Svozil a Jan Javůrek, bývalí hráči Sigmy. Radim Nepožitek v posledním utkání v sestavě trenéra Kučery chyběl, stejně jako Michal Holub, který prošel taktéž mládežnickými týmy Olomouce.

SK Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo FK

Utkání SK Sigma Olomouc – 1. SC Znojmo FK se hraje ve středu 19. října od 17.00 (rozhodčí Ondřej Ginzel – Jiří Kříž, Jaroslav Poživil, přímý přenos ČT Sport).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Sladký, Plšek, Houska, Falta – Chorý. Trenér Václav Jílek.
Znojmo: Halouska – Svozil, Odehnal, Cihlář, Helísek – Motal, Javůrek, Njire, Urbančok – Rybička, Klíma. Trenér Radim Kučera.


Reklama

MUDr. Kateřina Dorazilová

Katalog firem » Zdravotnictví » Praktičtí lékaři pro děti a dorost

Poskytujeme komplexní péči o děti od narození až do 19 let.