Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Proč to lámat přes koleno, přiznáváme to: okurková sezona je tady

Tipy a názory

24.7.2014

Autor: Jan Procházka

Každý rok to přijde. Uprostřed léta nastane útlum a jindy plná redakční pošta zeje prázdnotou, tradiční témata jsou vyčerpána a nová není kde hledat. Někteří se možná snaží toto období překlenout zvýšenou investigativitou, což občas vyzní až legračně. Tak proč to nepřiznat? Vždyť tahle utlumená doba je vlastně moc příjemná.

Je to tak každý rok. Zhruba v polovině července, zatímco venku svítí sluníčko a člověku se chce tak akorát vyrazit k vodě, už prostě není o čem psát, točit či vysílat. Dovolenou jako by si kromě politiků vzali i zločinci, sportovci, kulturní instituce i přírodní pohromy. Fotografové tak dostanou obligátní zadání "Vyfoť něco letního, třeba jak se děti koupou v kašně," případně je editoři pošlou na nějaký ten lov kombajnů a traktorů a ze žní je rázem hlavní zpráva. Internet je naštěstí pružnější, než stránky novin či přesná televizní stopáž televizních zpráv, i tak je to ale dřina, neunudit vás k smrti. Ještě těžší to pak mají chudáci, na které vyjde v tomhle bezčasí pravidelný sloupek. Co chcete glosovat, když nejvýznamnější zpráva týdne je, že hasiči varují před rozděláváním ohňů, neb je sucho. (Pokud tedy nechcete jitřit vody komentářem předvolebních půtek, které v tuto dobu zajímají tak maximálně jejich aktéry.) Takže proč to lámat přes koleno, že? Buďme rádi, že je klidné a krásné léto. A teď už přestaňte viset na internetu a utíkejte na koupaliště.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

PORSCHE OLOMOUC

Katalog firem » Auto - moto » Autosalony

Autorizovaný prodejce vozů ŠKODA • Autorizovaný servis vozů VW, Škoda, Audi, VW užitkové • Prodej a výkup ojetých a předváděcích vozů • Leasing • Pojištění • Kompletní servis ...