Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Půjčte si v Zábřehu kolo, udělejte si výlet a vraťte ho třeba v Olomouci. Půjčovny kol na nádražích už mají otevřeno

Zprávy z regionu

9.4.2015

Autor: jap

V Olomouci a Zábřehu, nově pak také v Lipníku a Hranicích. Všude tam fungují na nádraží půjčovny kol. K dispozici je několik typů, myslelo se i na děti. Zájemci o cykloturistiku se tak nemusejí se svými koly vláčet vlakem, mohou půjčit přímo na nádraží a vrátit je mohou v kterékoliv další půjčovně.

“Stačí si naplánovat trasu, dojet vlakem do některé ze stanic, kde je půjčovna kol k dispozici, a dál se vydat po své ose. Cestující tak nemá žádné starosti s přepravou kola na místo výletu, ceny půjčovného jsou dostupné široké veřejnosti, navíc přeprava vypůjčených kol je na vybraných trasách zcela zdarma, stačí uhradit jízdné a předložit nájemní smlouvu. Zdarma je také uložení ve vybraných úschovnách ČD,” představuje službu mluvčí drah Kateřina Šubová. Zapůjčení kola je podle ní velmi snadné. “Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu, uzavřít smlouvu a po zaplacení půjčovného vyrazit. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Rezervaci kol lze zajistit také prostřednictvím e-mailu či telefonu,” upřesnila Šubová.
České dráhy nabízejí v Olomouckém kraji celkem 32 krosových, horských či trekových kol, dvě dětská kola a dvě elektrokola. “Nejširší je tradičně nabídka v olomoucké půjčovně na hlavním nádraží. Nabízí šest horských kol, šest trekových, dvě dětská a nově i dvě elektrokola. Otevřena je denně od 7 do 21 hodin. Po sedmi krosových kolech mají nové půjčovny v Hranicích a Lipníku, v Zábřehu nabízejí ČD šest trekových kol. V Hranicích je otevřeno denně od 7 do 21 hodin, v Lipníku pak denně od 7 do 20 hodin, v Zábřehu od 7:15 do 19:00,” sdělila Šubová.
Kola přitom cyklisté nemusí vracet tam, kde si je zapůjčili. “Lidé je mohou vrátit v kterékoliv z půjčoven, třeba si půjčit kolo v Zábřehu, dojet až do Hranic a tam kolo odevzdat,” upřesnila mluvčí drah Radka Pistoriusová.
Za kolo se platí půjčovné na den sto šedesát korun, za sto dvacet je pak možno si ho půjčit na půl dne. Děti platí polovinu. Půjčují se i přilby a dětské sedačky.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip