Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radíkovský fort se vrátí do roku 1945. Podívejte se, jak se osvobozovala Olomouc

Tipy a názory

5.5.2016

Autor: barsi

Už tuto neděli 8. května se Fort Radíkov promění v bojovou pevnost. Na scéně se objeví víc jak padesát dobově oblečených a vyzbrojených vojáků a partyzánů. Také se zde představí v provozu mnoho dobové techniky. Mimo jiné tank Praga AH IV, kubelwagen Kdf 82, kanon PAK 40 a jako zlatý hřeb bude při ukázce útočit z oblohy Jak 3.

Radíkovský fort bude otevřen pro veřejnost od 9:00 a po celý den budou probíhat standardní prohlídky. Odpoledne se uskuteční dvě bojové ukázky, ve 13 a v 15 hodin, inspirované skutečnými událostmi při osvobozování Olomouce v květnu 1945. Při bojových ukázkách bude na scéně víc jak padesát dobově oblečených a vyzbrojených vojáků a partyzánů. Také se zde představí v provozu mnoho dobové techniky. Mimo jiné tank Praga AH IV, kubelwagen Kdf 82, kanon PAK 40 a jako zlatý hřeb bude při ukázce v 15 hodin útočit z oblohy Jak 3. Mimo dobu bojových ukázek majitelé zbraní a techniky představí svoje exponáty. Navíc bude k vidění výstavka unikátních dobových dokumentů ze sbírek známého olomouckého sběratele Josefa Moši.

Základní vstupné je 60 korun, snížené (děti do 15 let, studenti, držitelé průkazu ZTP, senioři) 30 korun, rodinné vstupné 120 korun. Více informací: http://pevnost-radikov.cz/

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip