Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radnice chce zahnat kamiony na obchvat, do města dostanou zákaz

Zprávy z regionu

1.10.2014

Autor: Jan Procházka

Kamiony a těžké náklaďáky budou mít od nového roku v Olomouci zákaz. Přestože město se dá rychle objet po obchvatu, řidiči si kvůli šetření na mýtném hledají zkratky přes město a pak s mnohatunovými bloudí v úzkých uličkách, brzdí dopravu a znečišťují vzduch. Zákaz jejich vjezdu na vnitřní obchvat před několika lety nepřinesl kýžený výsledek, radní se proto rozhodli pro opravdu radikální krok.

Kamiony už brzy městem neprojedou. Alespoň ty, které se cestou přes něj chtějí vyhnout mýtnému. Radnice totiž hodlá osadit zákazovými tabulkami prakticky všechny sjezdy z dálnice, tam kde chybí, je pak pustí jen na průtahovou trasu. "Nechali jsme zpracovat studii, která nám dala jednu důležitou informaci: pokud bychom kamionům zavřeli jen nějakou část města, doplatí na to jiná. Takže jsme zvolili tu nejširší variantu, zákazy budou na ulicích Štítného, Erenbrugova, Na Šibeníku i třídě Míru. Doufáme, že se tím nákladní dopravu podaří vytlačit na obchvat," sdělil náměstek primátora Ivo Vlach. Ze směru od Šternberka či Uničova bude nákladní doprava pomocí značek svedena na obchvat trasami s dostatečnou kapacitou. "Materiál schválila rada, teď se k němu bude muset vyjádřit ještě policie a kraj. Potrvá to pár měsíců, odhadujeme, že opatření by mohlo začít platit od ledna," dodal Vlach.
Radnice už omezovala pohyb kamionů před několika lety, když pro ně uzavřela část vnitřního obchvatu. Řidiči si ale našli jiné "zkratky", například právě Erenburgovou ulicí a centrem města.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip