Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 18.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radnice hledá partnera pro odtahy vozidel  v nutných případech

Zprávy z regionu

23.9.2011

Autor: amb

Uzavřít rámcovou smlouvu na odtahy špatně zaparkovaných automobilů chce olomoucká radnice. V současnosti totiž případy, kdy auto brání například průjezdu tramvaje či sanitky, vyžadují složité individuální řešení. Vedení města ovšem slibuje, že rámcové smluvní řešení se bude týkat jen několika málo podobných situací ročně.

S kým město rámcovou smlouvu uzavře, se zatím ještě neví. "Hledáme instituci, jako je například městská nebo republiková policie, která pro nás bude odtahy za předem dohodnutých podmínek realizovat," uvedl olomoucký primátor Martin Novotný s tím, že město připravuje poptávkové řízení.
Obyvatelé hanácké metropole se podle něj nemusejí obávat toho, že by na základě nové smlouvy začal v Olomouci vzkvétat odtahový byznys soukromé společnosti rozdávající botičky na všechny strany, jak už to funguje v některých jiných městech. "Jednalo by se pouze o situace, kdy auto stojí v křižovatce, brání průjezdu tramvaje, sanitky nebo třeba blokuje hasičům přístup k požárům," ubezpečil primátor a dodal, že jde řadově o jednotky případů ročně.
Město chce mít navíc nad novým systémem pravidelnou kontrolu. "Jedenkrát měsíčně nám budou předkládány komplexní informace včetně fotodokumentace. Jedná se skutečně jen o to, aby se podobné nastalé situace nemusely složitě řešit případ od případu," uklidňuje motoristy, kteří se dostanou do křížku s předpisy o parkování, Martin Novotný.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip